Naslovna INFO Toyota Urban SUV će biti ulazni električni model japanske marke u Evropi

Toyota Urban SUV će biti ulazni električni model japanske marke u Evropi

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Urban SUV kreće s prodajom u prvoj polovini 2024.

U redu, vrapci na granama znaju da je Toyota među poslednjima ušla u EV trku. Međutim, japanski gigant ubrzanim koracima sustiže konkurenciju, čemu u prilog ide lansiranje čitavog niza koncepata.

Najnoviji nosi generički naziv „Urban SUV“, i praktično će predstavljati ulaznu tačku u kompletno elektrifikovanu gamu kada bude lansiran sledeće godine. Predstavljen na Kenshiki forumu u Briselu, novi mali električni krosover će se naći pored hibridnog i „plug-in“ hibridnog C-HR-a u okviru rastućeg portfolija.

S dužinom od 4.300 milimetara, širinom od 1.820 i visinom od 1.620 milimetara, Urban SUV koncept je za nijansu kraći i uži od C-HR-a, ali je i nešto viši. Može da ugosti prednji i pogon na sve točkove, što znači da će biti dostupan u jednomotornoj i dvomotornoj varijanti. Kupci će takođe moći da biraju između dve veličine baterija, ali Toyotajoš uvek nije spremna da pruži dodatne detalje u vezi s tim.

Interesantno je što mehaničku platformu ne deli s nekim postojećim konvencionalnim modelom, budući da Toyota kaže da će ovaj rival Volvoa EX30 počivati na namenskoj EV platformi. Stajling je donekle u skladu s bZ modelima, i mada je označen kao koncept, za očekivati je da serijski model bude gotovo identičan.

Jedna od planiranih promena tiče se regularnih bočnih retrovizora, umesto kamera. Ovaj mali krosover će biti jedan od nekih petnaestak modela s nultom emisijom koje Toyota planira da ima u ponudi na evropskom tržištu do 2026., kako u kategoriji putničkih vozila, tako i komercijalnih.

Predstavljen na Auto Shanghai manifestaciji ove godine, Sport Crossover je takođe potvrđen za Stari kontinent. Pored toga, prošlogodišnji bZ Compact SUV isto tako pristiže na evropsko tle.

Do 2026., Toyota će lansirati šest čisto električnih modela. Kompanija projektuje da će se do tada više od 20 odsto od ukupnih evropskih isporuka odnositi na električne automobile. Japanski proizvođač je odradio matematiku, tako da očekuje da će prodati više od 250.000 vozila bez motora SUS evropskim kupcima do 2026.

Toyotin put ka nultoj emisije ne uključuje isključivo baterijski pogon, budući da treća generacija vodoničnih gorivnih ćelija stupa na scenu 2026. U međuvremenu, u delimičnu elektrifikaciju je ušao i Hilux. Naime, popularni kamioet će dobiti blago hibridnu postavku od 48 V 2024.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime