Naslovna PREMIJERE Premijera: Toyota Yaris 2024.

Premijera: Toyota Yaris 2024.

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

U Španiji, tačnije Sidžesu koji se nalazi 35 kilometara jugozapadno od Barselone, imali smo priliku da se upoznamo s restilizovanom Toyotom Yaris.

Pulen japanske marke iz B segmenta sada je ispoliraniji, izbrušeniji i tehnološki napredniji nego što je to bio ikada ranije.

Bez ikakve dileme, Toyotin mališan izgleda izuzetno atraktivno u „Neptun“ plavoj boji i „Premijer“ ediciji, a upravo smo takav primerak vozili. Naravno, ne treba zaobići, što se izgleda tiče, ni atraktivne naplatke. Sve u svemu Yaris sa svojim na neki način „manga“ stajlingom, izuzetno je dopadljiv automobil.

Budući da se u Sidžesu tradicionalno održava karneval, koji je u ovom slučaju trajao od 8. do 14. februara, premijera osvežene Toyote Yaris je bila upravo na tu temu, tako da smo uživali u atraktivnom programu i prezentaciji.

Naravno, sve se vrtelo oko Toyotinog u Evropi najprodavanijeg modela, koji je dobio prirast u snazi, tako da sada raspolaže sa 130 ks i i 185 Nm maksimalnog obrtnog momenta, za razliku od prethodnog modela koji je isporučivao 116 „konja“. Doduše, dotična verzija je i dalje prisutna kao ulazna opcija, a hibridni pogonski sklop, čije „srce“ čini 1,5-litarski trocilindraš, ujedno je i efikasniji, a tokom naše vožnje koja je uključivala auto-put, gradske ulice i međumesni put s brojnim krivinama, potrošnja se svela na 4 litra benzina na pređenih 100 kilometara.

Skinuto je i pola sekunde u sprintu do „stotke“, koji sada iznosi 9,2 sekunde, ali ono što je mnogo važnije je kraće međuubrzanje od 80 do 120 km/h, za koje je sada potrebno 7,5 sekundi.

U Toyoti kažu da Yaris sada može žešće da se potera pre nego što se u igru uključi motor s unutrašnjim sagorevanjem, mada subjektivan utisak sugeriše da nije tako, posebno prilikom nailaska na uzbrdice. U suštini, treba imati u vidu da su hibridni automobili predviđeni za normalnu, blagu vožnju, bez suvišnog pritiskanja papučice gasa, jer onda isporučuju ono za šta su namenjeni, a to je niska potrošnja goriva. Tome doprinosi i stari dobri CVT menjač.

Utisak koji preovladava je da je Yaris dodatno sazreo. Bez obzira što se radi o malom gradskom automobilu, prostranost u kabini je zadovoljavajuća za ovu klasu vozila, ali prisustvo brojnih naprednih sistema je ono što naprosto oduševljava. Dakle, imamo posla s „Kaizen“ konceptom u najboljem izdanju. Čak i na zadnjim sedištima, osobe visine 1,80 moći će da se voze bez problema na kraćim distancama.

Bezbednost je podignuta na još viši nivo, transferom tehnologije prisutne kod Lexusovih i Toyotinih više pozicioniranih modela.

Ne nedostaje mu ni praktičnosti, budući da raspolaže zapreminom prtljažnika od sasvim solidnih 286 litara. Izraženo međuosovinsko rastojanje i kratki prepusti, doprinose maksimizaciji unutrašnjeg prostora.

Pozicija sedenja je vrlo dobra, podešavanje sedišta i volana je optimalno, tako da će velika većina vozača pronaći idealnu postavku. Ono što je takođe na visokom nivou je preglednost, posebno prema napred.

Ekran info-zabavnog sistema je sada mnogo moderniji, bržeg je odziva i bolje grafike, tako da ga se ne bi postideo ni Lexus. Njime se lako barata, tako da je korisničko iskustvo u potpunosti zaokruženo. Jedina preporuka Toyoti ovde je da bi mogla malo da ga iskosi prema vozaču.

Slično važi i za digitalni klaster instrumentacije, koji pruža gomilu informacija. Možda na prvu loptu deluje složeno, ali kada naučite šta je sve sposoban da isporuči, postaje sjajan partner u vožnji.

Definitivno, Yaris je među najpopularnijim modelima iz B segmenta u Evropi. Sveprisutan je na ulicama evropskih gradova, tako da nimalo ne čudi podatak da je do sada prodat u preko 10 miliona primeraka. Očigledno je da Toyota želi da nastavi taj trend i s osveženim modelom, koji je lestvicu podigao na osetno viši nivo.

Kompletan prilog o osveženoj Toyoti Yaris  moći ćete da pogledate u našoj emisiji 25. februara u 16.30h na TV B92.

Pavle Barta

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime