Naslovna AKTUELNO Gotovo polovina novih modela automobila u 2022. odnosi se na kineske

Gotovo polovina novih modela automobila u 2022. odnosi se na kineske

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Tokom 2022., predstavljen je ili lansiran 131 model automobila. U ovu računicu se ne ubrajaju rebrendirani modeli, restilizacije i koncepti, već isključivo novi serijski primerci predstavljeni publici.

Najinteresantnija stvar u vezi s ovim podatkom je da se 47 odsto od totala odnosi na kineske proizvođače.

Proračuni od 1. januara 2022. sugerišu da su 62 nova modela pristigla iz Kine, s prosekom od pet novih automobila mesečno. SAIC je kompanija koja je uvela najviše noviteta na tržište s 10 novih modela. Zatim ide Geely s osam i Great Wall sa šest premijera.

Toyota na čelu

Japanska grupacija je skinula veo s najvećeg broja vozila u 2022. Kompanija je zapravo lansirala 11 novih modela, i to četiri SUV-a, tri limuzine, tri monovolumena i jedan gradski automobil. To je isti broj novih vozila koje je Toyota lansirala kao i prošle godine. Naravno, tu se ubrajaju marke Toyota, Lexus i Daihatsu.

Drugi je SAIC s ukupno 10 novih modela, podeljenih između šest SUV-a, dve limuzine, jednog hečbeka s petoro vrata i jednog monovolumena. General Motors je takođe lansirao deset vozila zahvaljujući Buicku, Cadillacu, Chevroletu i GMC-u. Sledeća je Honda s osam novih automobila u koje se, između ostalih, ubrajaju i nove generacije Accorda, CR-V-a i Pilota.

Stellantis je evropska grupacija s najvećim brojem debija. Alfa Romeo Tonale, Citroen C4 X, Fiat Fastback, Jeep Avenger, Maserati Grecale i Peugeot 408 su neki od njih, ali je Maserati GranTurismo isključen iz liste jer mu još uvek nije obelodanjen enterijer. Volkswagen je nastupio sa šest premijera, računajući Audi za Kinu, Škodu Enyaq Coupe i dva VW-a za kinesko tržište, novi Amarok i ID.Buzz. Dalje idu BMW i Mercedes-Benz  s po četiri nova proizvoda, a za njima Suzuki, Ford i Hyundai s tri.

Čak 67 premijera se odnosi na SUV modele

Kao što je i očekivano SUV/krosoveri nastavljaju da dominiraju tržištem, dostigavši udeo od 51 odsto među novim automobilima predstavljenim 2022. Proizvođači poput SAIC-a, Geelyja, Honde i Stellantisa dominiraju u ovom rangiranju.

Limuzine su daleko od svojih slavnih dana, a opstaju pre svega zahvaljujući potražnji na kineskom tržištu. Ukupnog ih je predstavljeno 23 tokom 2022., od kojih je 12 dostupno isključivo u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Ono što pomalo iznenađuje je prisustvo čak 16 monovolumena, uprkos njihovom drastičnom padu prodaje u Evropi i Severnoj Americi. Kao i u slučaju limuzina, polovina ovih modela je rezervisana za kinesko tržište.

Statistiku zaokružuju osam novih gradskih automobila, sedam kamioneta, šest sedana i četiri sportska modela, koji uključuju Ford Mustang, GAC Aion Hyper SSR, Pagani Utopiju i Rolls-Royce Spectre.

Autor: Juan Felipe Munoz iz JATO Dynamics

Prilagodio i priredio: Pavle Barta

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime