Naslovna SPORT DAKAR Dakar Rally 2023.: Sebastjen Lob ispisuje istoriju (VIDEO)

Dakar Rally 2023.: Sebastjen Lob ispisuje istoriju (VIDEO)

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Etapa XIII: SHAYBAH > AL-HOFUF

Pod lupom

Da bismo odali počast Praznoj četvrti i dostojanstveno se oprostili od nje, pretposlednji specijal održan je južno od Šajbe, u ogromnom i lepom peščanom prostranstvu s lancima dina koje se pružaju dokle pogled seže.

Kevin Benavides

Kevin Benavides je iskoristio svoj njuh i prilagodljivost da se ponovo uvuče u borbu za titulu u ovom poslednjem testu surfovanja po dinama, pomešanom s povratkom na šljunkovite staze pri kraju etape, što je postavilo scenu za najizjednačenije trkanje u liniji u istoriji Dakara. Sebastjen Lob, s druge strane, moraće da se zadovolji drugim mestom u ukupnom poretku, uprkos tome što je pokazao svoje dobro zaokružene veštine na specijalcima u Praznoj četvrti, gde je takođe oborio rekord Ari Vatanena od 1989. Nije loše.

Sebastjen Lob

Rezime

Alfred Hičkok, Martin Skorseze, Agata Kristi i Kventin Tarantino, morali bi da udruže snage da bi osmislili scenario pun neizvesnosti, poput onoga koji se odigrao blizu Šajbe uoči finala Dakara. Autori, Kevin Benavides i Tobi Prajs, nisu bili previše zabrinuti za strategije ili proračune, beskompromisno su pribegli gruboj sili svojih ruku i snazi tela, potrebnim za surfovanje po dinama, „odvrćući“ gas do kraja kada god je to bilo moguće. Na putu do svoje sedme etapne pobede (pogledajte „Performanse dana“), bajker iz Salte je pritisnuo kočnicu kada je video da je njegov timski kolega, Matijas Valkner, doživeo nesreću, ali se vratio u poteru za drugim kolegom iz KTM-a, Tobijem Prajsom, koji se nalazio na ivici između pobede i poraza sa 136 kilometara do kraja. Nakon etape do Al-Hofufa, trka je tešnja nego ikada ranije, a Australijanac je na vrhu generalnog plasmana s razlikom od samo 12 sekundi u odnosu na Kevina Benavidesa. Nakon otprilike 3.900 kilometara trke, ovaj razmak iznosi jedva 300 metara, udaljenost koju će oba vozača pažljivo pratiti u današnjem finalu na putu za Dammam. Dok je Skajler Haus bio malo ispod Australijanca i Argentinca, ne bi bilo mudro otpisati ga, iako je njegov minus od minut i po do Prajsa biti veoma teško izbrisati, ne samo zbog posebnog startnog redosleda u poslednjem specijalu, obrnutim redosledom od opšte klasifikacije, što znači da će Amerikanac „leteti naslepo“ s Benavidesom i Prajsom za petama. Biće veoma teško otresti ih se!

Tobi Prajs

Sasvim je drugačija priča kada je o Naseru ​​Al-Atiji reč, čoveku koji je imao to zadovoljstvo da oseti slatki povetarac svoje domovine, dok je putovao niz deonicu puta nekoliko kilometara od granice s Katarom, pre nego što je stigao u Al-Hofuf. Miris pete titule takođe postaje jači za vozača Toyote, čak i dok Sebastjen Loeb, koji puca na sve cilindre, ruši rekorde i osvaja specijale. Ipak, Francuz je daleko jedan sat i dvadeset jedan minut od onoga što je mogla biti njegova prva pobeda. WRC šampion nije se zadovoljio time da obezbedi drugo mesto ispred fenomenalnog početnika Lukasa Moraeša (pogledajte „Brojka dana“), ali je sebi priuštio to zadovoljstvo da obori jedan od rekorda Arija Vatanena. Lob je prvi vozač u kategoriji automobila, koji je pobedio u šest etapa zaredom, ukupno sedam na ovom Dakaru (preslikavajući Sainsov podvig iz 2011.), odnosno 23 otkako je prvi put započeo s takmičenjem na Dakaru 2016.

Lukas Moraeš

U T3, Mič Gatri, baš kao i Lob, dodao je još jednu etapnu pobedu na konto (pet ove godine, ukupno sedam), ali je Ostin Džons ostao u sopstvenoj ligi s 50 minuta viška u odnosu na Seta Kintera.

Mič Gatri

Aleksandr Žiru takođe ostaje nepokolebljiv uprkos četiri uzastopne pobede Marsela Medeirosa.

Marselo Medeiros

U T4, beba Dakara, Erik Gočal, ugrabio je svoj četvrti trijumf i pomerio se na 3′24″ od Rokasa Bačiuške, koji se dobro drži pod pritiskom kao vodeći u trci još od etape 7.

Erik Gočal

U međuvremenu, Janus van Kasteren može opusti se kada pogleda u generalni poredak. Martin van den Brink (pogledajte „Težak udarac) je ispao iz borbe, ostavljajući Martina Mačika kao Van Kasterenovog najbližeg progonitelja, sa zaostatkom od jednog časa i šesnaest minuta.

Martin van den Brink

Performanse dana

Tobi Prajs je pred etapu vodio na tabeli s 28 sekundi ispred Skajlera Hausa, odnosno 2′40″ u odnosu na Kevina Benavidesa. Do finiša specijala, do kojeg je stigao mnogo posle svojih protivnika, Argentinac je uspeo da trijumfuje uprkos tome što je proveo 23′10″ s Matijasom Valknerom, svojim timskim kolegom i pobednikom Dakara 2018., koji je iz Dakara nažalost izašao helikopterom. Stariji Benavides je rasterao duhove koji često muče šampione posle tako nepoželjnog događaja i osvojio je specijal nakon što je oduzeto vreme provedeno sa Valknerom. On je zbacio s najvišeg mesta na podijumu svog brata, Lučijana, koji je prvobitno bio imenovan za pobednika, pre nego što je dobio jednominutnu kaznu zbog prebrze vožnje, što ga je koštalo četvrtog uspeha na ovogodišnjem  Dakaru. Šampion Dakara iz 2021. zaostaje samo 12 sekundi od Australijanca i ima još jednu etapu do kraja, nešto što se nikada ranije nije dogodilo u Dakaru! U ovoj fazi trke, 2014. Peterhansel je vodio ispred Rome s relativno „komfornih“ 26 sekundi. Prethodni rekord u kategoriji motocikala postavljen je ne tako davno: 2019., Pablo Kuintanilja je počeo 1′02″ iza šta  mislite koga? Tobija Prajsa! Australijanac je došao do pobede u Limi, uzevši svoju drugu titulu nakon uspeha 2016. Da bi dodao so na ranu, Čileanac, koji je vozio Husqvarnu, završio je u bolovima nakon što se zabio u zemlju prilikom skoka na dine. Osim timskih naredbi u austrijskom klanu, danas se odigrava sprint od 153 km, koji će možda dovesti do najmanje razlike u pobedi u istoriji Dakara!

Težak udarac

Kada posada izgubi Dakar zbog jednostavne greške u navigaciji ili vožnji, može samo da krivi sebe i da se nada da će sledeće godine biti bolje, ali kada je mašina ta koja „ispusti dušu“, to je dovoljno da izludi čoveka. Upravo to se dogodilo Martinu Van Den Brinku. Počevši specijal s više od pola sata iza Janusa van Kasterena u generalnom plasmanu, Van den Brink je i dalje gajio realnu nadu da će stajati na najvišoj stepenici podijuma u ​​Damamu, ali je sve otišlo dođavola kada se mehanička katastrofa dogodila u etapi 13, i to uoči finiša. Holanđanin je morao da stane i uprlja ruke u pokušaju da popravi šta se popraviti može. Svaki minut koji je prolazio bio je još jedan ekser u kovčegu njegovih izgleda da završi Dakar kao drugoplasirani, pošto je Martin Mačik, koji je takođe imao dosta pehova na ovom Dakaru, iskoristio priliku da se popne na drugo mesto.

Brojka dana: 3

Bila je potrebna krajnja hrabrost kladiti se na to da će Lukas Moraeš završiti na ukupnom podijumu pred šestu etapu, kada se popeo na treće mesto, nakon što je preživeo „pokolj“, koji je tog dana presudio Stefanu Peterhanselu, Karlosu Sainsu i Jazidu Al-Radžiju. Ipak, brazilski novajlija je zadržao hladnu glavu, ostao je smireniji od Henka Lategana, koji je i dalje bio ispred njega u ovoj fazi, i nije gubio živce čak ni kada je Sebastjen Lob počeo da u „duva za vratom“. Doduše, najmlađi pobednik Rally dos Sertões, zlatnog standarda terenskih trka u Brazilu, odustao je od pozicije vicešampiona pred napadima devetostrukog svetskog šampiona u reliju i njegovog Huntera, ali mu je ostao još jedan dan trke, a i dalje ima udobnu i laskavu prednost od 55 minuta u odnosu na Ginijela de Vilijersa u borbi za najnižu stepenicu podijuma. Poslednji novajlija koji je završio među prva 3 bio je šampion iz 1988. Juha Kankunen, koji je ponovio podvig drugog slavnog Finca, Arija Vatanena, koji je trijumfalno izbio na scenu 1987. Nastup Lukasa Moraeša takođe podiže lestvicu Brazilaca u kategorija vrhunskih automobilista: dok su Leandro Toreš i Reinaldo Varela pobedili u SSV trci 2017. i 2018. godine, Klever Kolberg je do sada bio najbolje rangirani brazilski vozač, s osmim mestom u 2022.

W2RC: Pat pozicija

Izuzimajući dramatičan preokret događaja, Naser Al-Atija ima prvu rundu sezone u rukama, a s njom 50 poena u odnosu na 40 Sebastena Loba. Međutim, njegov oprezan pristup je otvorio put drugoplasiranom, koji je postavio rekord za najviše uzastopnih etapnih pobeda, što mu je obezbedilo svakodnevno osvajanje dragocenih poena. Katarac je možda završio na drugom mestu dana, odmah iza Francuza, ali uoči finiša, dva glavna aktera koja se vraćaju u sezoni 2 su praktično izjednačena po bodovima u prvenstvu! Podsećanja radi, prošle godine u epilogu Dakara, Naser je napustio Džedu s prednošću od samo jednog boda, uprkos pobedi u trci. Ako dva šampiona danas stignu do cilja, prvenstvo će biti otvoreno. Sezona 2 uskoro počinje ponovo sa osvetom u kategoriji automobila!

Među motociklistima, razlike na provizornom podijumu favorizuju dva KTM-ova fabrička vozača, Prajsa i Benavidesa, kao i Husqvarninog Skajlera Hausa, od kojih nijedan nije stajao na poslednjem podijumu 2022. Ova dva proizvođača bi takođe mogla da osvoje veliki broj bodova na štetu aktuelnog svetskog šampiona konstruktora, Honde, koju predstavljaju Van Beveren i Kvintanilja na četvrtom i petom mestu. Malo je verovatno da će bilo koji od njih dvojice završiti na istoj solidnoj poziciji kao prošle godine.

Pavle Barta

Generalni poredak u konkurenciji motociklista

POZ VOZAČ TIM VREME RAZL. KAZNA
1 8
(AUS) TOBY PRICE
RED BULL KTM FACTORY RACING 43H 11′ 51” 00H 01′ 00”
2 47
(ARG) KEVIN BENAVIDES
RED BULL KTM FACTORY RACING 43H 12′ 03” + 00H 00′ 12” 00H 03′ 00”
3 10
(USA) SKYLER HOWES
HUSQVARNA FACTORY RACING 43H 13′ 22” + 00H 01′ 31” 00H 01′ 00”
4 42
(FRA) ADRIEN VAN BEVEREN
MONSTER ENERGY HONDA TEAM 43H 27′ 42” + 00H 15′ 51”
5 7
(CHL) PABLO QUINTANILLA
MONSTER ENERGY HONDA TEAM 43H 27′ 50” + 00H 15′ 59” 00H 02′ 00”
6 77
(ARG) LUCIANO BENAVIDES
HUSQVARNA FACTORY RACING 43H 30′ 20” + 00H 18′ 29” 00H 01′ 00”
7 18
(AUS) DANIEL SANDERS
RED BULL GASGAS FACTORY RACING 43H 34′ 25” + 00H 22′ 34” 00H 04′ 00”
8 11
(CHL) JOSE IGNACIO CORNEJO FLORIMO
MONSTER ENERGY HONDA TEAM 43H 40′ 19” + 00H 28′ 28”
9 15
(ESP) LORENZO SANTOLINO
SHERCO FACTORY 44H 22′ 19” + 01H 10′ 28” 00H 15′ 00”
10 33
(ARG) FRANCO CAIMI
HERO MOTOSPORTS TEAM RALLY 44H 42′ 03” + 01H 30′ 12” 00H 01′ 00”
90 82
(SRB) GABOR SAGHMEISTER
SAGHMEISTER TEAM 155H 14′ 59” + 112H 03′ 08” 56H 21′ 00”

Generalni poredak u konkurenciji automobilista

POZ POSADA TIM VREME RAZL. KAZNA
1 200
(QAT) NASSER AL-ATTIYAH
(FRA) MATHIEU BAUMEL
TOYOTA GAZOO RACING 43H 48′ 10” 00H 01′ 10”
2 201
(FRA) SEBASTIEN LOEB
(BEL) FABIAN LURQUIN
BAHRAIN RAID XTREME 45H 09′ 52” + 01H 21′ 42” 00H 04′ 10”
3 230
(BRA) LUCAS MORAES
(DEU) TIMO GOTTSCHALK
OVERDRIVE RACING 45H 24′ 00” + 01H 35′ 50”
4 205
(ZAF) GINIEL DE VILLIERS
(ZAF) DENNIS MURPHY
TOYOTA GAZOO RACING 46H 18′ 54” + 02H 30′ 44” 00H 04′ 00”
5 217
(ZAF) HENK LATEGAN
(ZAF) BRETT CUMMINGS
TOYOTA GAZOO RACING 46H 26′ 30” + 02H 38′ 20” 00H 20′ 10”
6 210
(CZE) MARTIN PROKOP
(CZE) VIKTOR CHYTKA
ORLEN BENZINA TEAM 47H 27′ 23” + 03H 39′ 13”
7 220
(ARG) JUAN CRUZ YACOPINI
(ESP) DANIEL OLIVERAS CARRERAS
OVERDRIVE RACING 48H 13′ 52” + 04H 25′ 42” 00H 00′ 10”
8 224
(CHN) WEI HAN
(CHN) MA LI
HANWEI MOTORSPORT TEAM 48H 14′ 11” + 04H 26′ 01” 00H 01′ 00”
9 209
(FRA) MATHIEU SERRADORI
(FRA) LOIC MINAUDIER
CENTURY RACING FACTORY TEAM 48H 16′ 41” + 04H 28′ 31”
10 212
(ARG) SEBASTIAN HALPERN
(ARG) BERNARDO GRAUE
X-RAID MINI JCW TEAM 48H 34′ 36” + 04H 46′ 26” 00H 15′ 00”

Generalni poredak u konkurenciji kvadista

POZ VOZAČ TIM VREME RAZL. KAZNA
1 151
(FRA) ALEXANDRE GIROUD
YAMAHA RACING – SMX – DRAG’ON 54H 53′ 18” 00H 15′ 00”
2 154
(ARG) FRANCISCO MORENO FLORES
DRAGON 55H 33′ 38” + 00H 40′ 20”
3 163
(USA) PABLO COPETTI
DEL AMO MOTORSPORTS BY MOTUL 56H 55′ 04” + 02H 01′ 46” 00H 30′ 00”
4 153
(SVK) JURAJ VARGA
VARGA MOTORSPORT TEAM 57H 50′ 39” + 02H 57′ 21” 00H 48′ 00”
5 166
(CHL) GIOVANNI ENRICO
ENRICO RACING TEAM 59H 46′ 03” + 04H 52′ 45” 00H 35′ 00”
6 164
(ESP) TONI VINGUT
VISIT SANT ANTONI – IBIZA 63H 34′ 00” + 08H 40′ 42” 00H 15′ 00”
7 162
(LTU) LAISVYDAS KANCIUS
STORY RACING S.R.O. 74H 24′ 07” + 19H 30′ 49” 10H 31′ 00”
8 158
(ARG) CARLOS ALEJANDRO VERZA
VERZA RALLY TEAM 79H 30′ 48” + 24H 37′ 30”
9 159
(BRA) MARCELO MEDEIROS
TAGUATUR RACING TEAM 85H 03′ 28” + 30H 10′ 10” 18H 33′ 00”
10 169
(ARG) ALEJANDRO FANTONI
DRAG’ON 89H 31′ 01” + 34H 37′ 43” 10H 32′ 00”

Generalni poredak u konkurenciji kamiondžija

POZ POSADA TIM VREME RAZL. KAZNA
1 502
(NLD) JANUS VAN KASTEREN
(POL) DAREK RODEWALD
(NLD) MARCEL SNIJDERS
BOSS MACHINERY TEAM DE ROOY IVECO 52H 38′ 58” 00H 15′ 00”
2 501
(CZE) MARTIN MACIK
(CZE) FRANTISEK TOMASEK
(CZE) DAVID SVANDA
MM TECHNOLOGY 53H 55′ 40” + 01H 16′ 42” 00H 01′ 20”
3 506
(NLD) MARTIN VAN DEN BRINK
(NLD) ERIK KOFMAN
(NLD) RIJK MOUW
EUROL TEAM DE ROOY IVECO 55H 22′ 01” + 02H 43′ 03”
4 511
(NLD) MITCHEL VAN DEN BRINK
(NLD) JARNO VAN DE POL
(ESP) MOISES TORRALLARDONA
EUROL TEAM DE ROOY IVECO 56H 47′ 21” + 04H 08′ 23” 00H 01′ 00”
5 505
(CZE) JAROSLAV VALTR
(CZE) RENE KILIAN
(CZE) TOMAS SIKOLA
TATRA BUGGYRA ZM RACING 57H 49′ 22” + 05H 10′ 24” 00H 07′ 30”
6 503
(CZE) MARTIN SOLTYS
(CZE) ROMAN KREJCI
(CZE) DAVID HOFFMANN
TATRA BUGGYRA ZM RACING 61H 40′ 20” + 09H 01′ 22” 00H 46′ 00”
7 512
(NLD) BEN VAN DE LAAR
(NLD) JAN VAN DE LAAR
(NLD) ADOLPH HUIJGENS
FRIED VAN DE LAAR RACING 63H 15′ 56” + 10H 36′ 58”
8 510
(NLD) RICHARD DE GROOT
(NLD) MARK LAAN
(NLD) JAN HULSEBOSCH
FIREMEN DAKAR TEAM 66H 12′ 51” + 13H 33′ 53” 00H 30′ 00”
9 509
(CZE) TOMAS VRATNY
(POL) BARTLOMIEJ BOBA
(CZE) JAROMIR MARTINEC
FESH FESH TEAM 66H 56′ 18” + 14H 17′ 20” 00H 03′ 10”
10 519
(JPN) TERUHITO SUGAWARA
(JPN) HIROKAZU SOMEMIYA
(JPN) YUJI MOCHIZUKI
HINO TEAM SUGAWARA 70H 42′ 23” + 18H 03′ 25” 00H 45′ 00”

Generalni poredak u klasi lakih prototipova (T3)

POZ POSADA TIM VREME RAZL. KAZNA
1 303
(USA) AUSTIN JONES
(BRA) GUSTAVO GUGELMIN
RED BULL OFF-ROAD JR TEAM USA BY BFG 50H 31′ 59”
2 301
(USA) SETH QUINTERO
(DEU) DENNIS ZENZ
RED BULL OFF-ROAD JR TEAM USA BY BFG 51H 26′ 29” + 00H 54′ 30”
3 304
(BEL) GUILLAUME DE MEVIUS
(FRA) FRANCOIS CAZALET
GRALLYTEAM 52H 05′ 27” + 01H 33′ 28”
4 302
(ESP) CRISTINA GUTIERREZ HERRERO
(ESP) PABLO MORENO HUETE
RED BULL CAN-AM FACTORY TEAM 53H 34′ 12” + 03H 02′ 13” 00H 01′ 00”
5 300
(CHL) FRANCISCO LOPEZ CONTARDO
(CHL) JUAN PABLO LATRACH VINAGRE
RED BULL CAN-AM FACTORY TEAM 53H 34′ 46” + 03H 02′ 47” 00H 04′ 50”
6 309
(SAU) SALEH ALSAIF
(PRT) JOAO PEDRO VITORIA RE
BLACK HORSE TEAM 54H 43′ 51” + 04H 11′ 52”
7 339
(ZAF) EBENHAEZER BASSON
(ZAF) BERTUS LEANDER PIENAAR
GRALLYTEAM 55H 20′ 35” + 04H 48′ 36” 00H 33′ 00”
8 340
(NLD) HANS WEIJS
(NLD) RUDOLF MEIJER
ARCANE RACING 56H 49′ 11” + 06H 17′ 12” 00H 02′ 30”
9 305
(ESP) SANTIAGO NAVARRO
(FRA) ADRIEN METGE
FN SPEED TEAM 57H 01′ 46” + 06H 29′ 47”
10 322
(CHL) IGNACIO CASALE
(CHL) ALVARO LEON
X-RAID YAMAHA SUPPORTED TEAM 57H 30′ 21” + 06H 58′ 22” 00H 00′ 20”

Generalni poredak u SSV (T4) klasi vozila

POZ POSADA TIM VREME RAZL. KAZNA
1 400
(LTU) ROKAS BACIUSKA
(ESP) ORIOL VIDAL MONTIJANO
RED BULL CAN-AM FACTORY TEAM 51H 41′ 34” 00H 15′ 00”
2 428
(POL) ERYK GOCZAL
(ESP) ORIOL MENA
ENERGYLANDIA RALLY TEAM 51H 44′ 58” + 00H 03′ 24”
3 401
(POL) MAREK GOCZAL
(POL) MACIEJ MARTON
ENERGYLANDIA RALLY TEAM 52H 04′ 45” + 00H 23′ 11” 00H 02′ 10”
4 412
(ARG) JEREMIAS GONZALEZ FERIOLI
(ARG) PEDRO GONZALO RINALDI
SOUTH RACING CAN-AM 52H 51′ 08” + 01H 09′ 34”
5 402
(ESP) GERARD FARRES GUELL
(ESP) DIEGO ORTEGA GIL
SOUTH RACING CAN-AM 53H 33′ 23” + 01H 51′ 49”
6 409
(BRA) BRUNO CONTI DE OLIVEIRA
(PRT) PEDRO BIANCHI PRATA
SOUTH RACING CAN-AM 54H 48′ 07” + 03H 06′ 33” 00H 02′ 00”
7 405
(POL) MICHAL GOCZAL
(POL) SZYMON GOSPODARCZYK
ENERGYLANDIA RALLY TEAM 55H 50′ 05” + 04H 08′ 31” 00H 01′ 40”
8 430
(ECU) SEBASTIAN GUAYASAMIN
(ARG) RICARDO ADRIAN TORLASCHI
SOUTH RACING CAN-AM 56H 26′ 38” + 04H 45′ 04” 00H 45′ 10”
9 407
(ESP) PAU NAVARRO
(FRA) MICHAEL METGE
FN SPEED TEAM 56H 36′ 29” + 04H 54′ 55” 01H 00′ 00”
10 418
(FRA) FLORENT VAYSSADE
(FRA) NICOLAS REY
SÉBASTIEN LOEB RACING – BARDAHL TEAM 57H 54′ 43” + 06H 13′ 09” 00H 10′ 00”

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.
Prethodni tekstDa li se Renault malo “preračunao” s mogućnostima Scénic Vision vodoničnog hibrida?
Sledeći tekstDakar Rally 2023.: Zavesa Dakar Rallyja 2023. je spuštena, do sledeće godine!

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime