Naslovna AKTUELNO Prodaja automobila u EU u septembru porasla za 9,2 odsto

Prodaja automobila u EU u septembru porasla za 9,2 odsto

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Prodaja novih automobila u Evropskoj uniji je porasla za 9,2 odsto u septembru, što na prvom mestu može da se zahvali skoku prodaje električnih i hibridnih automobila, na koje se kumulativno odnosilo više od polovine ukupne prodaje prošlog meseca.

Prodaja čisto električnih automobila je porasla za 14,3 odsto u poređenju s prethodnom godinom, dok u slučaju hibridnih vozila prirast iznosi više od 30 odsto.

Na ovaj način, evropski blok je zabeležio rast prodaje 14. mesec zaredom, kažu podaci Asocijacije evropskih proizvođača automobila (ACEA).

Na čisto električne modele se odnosilo 14,8 odsto ukupne prodaje. Zajedničkim snagama, elektromobili, „plug-in“ hibridi i klasični hibridi imali su učešće u prodaji od preko 50 odsto.

Prodaja dizelaša je dodatno „skliznula“, tako da udeo naftaša sada iznosi samo 12,5 odsto (15,9 odsto godinu dana ranije). Da podsetimo, 2015. se na dizel vozila odnosilo preko 50 odsto prodaje novih automobila u EU.

Kompanija koja u Evropi prodaje najviše vozila, Volkswagen, zabeležila je porast od 9,6 odsto u septembru, kaže ACEA. Stellantis i Renault takođe su zabeležili napredak, od 11,3, odnosno 5,1 odsto.

Prodaja automobila u Evropi se kontinuirano oporavlja od problema u lancima snabdevanja, do kojih je došlo tokom pandemije. To se prvenstveno odnosi na nestašicu poluprovodničkih čipova. Uprkos rastu koji traje već 14 meseci uzastopno, prodaja automobila u prvih devet meseci 2023. i dalje ostaje 20 odsto ispod istog perioda u 2019. (pre pandemije).

Broj novih vozila registrovanih u septembru u EU, Velikoj Britaniji i zemljama EFTA-e (Evropska asocijacija slobodne trgovine) porastao je za 11,1 odsto, na 1,17 miliona jedinica, kažu podaci ACEA-e.

Izvor: Rojters

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime