Naslovna ECO2 Tesla otkazao projekat vezan za model od 25.000 evra?

Tesla otkazao projekat vezan za model od 25.000 evra?

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Šef Tesle, Ilon Mask, negira ove informacije, koje je prvi objavio Rojters.

Izgleda da će Model 3 ostati najjeftiniji Tesla u doglednoj budućnosti. Rojters je izvestio da su planovi vezani za takozvani Model 2, koji je trebalo da košta oko 25.000 dolara, otkazani.

U izveštaju se ne spominje tačan razlog za ovu odluku, ali je vrlo verovatno da se ogleda u oštroj kineskoj konkurenciji.

Po svemu sudeći, ne radi se o odluci koja je doneta naprasno. Rojters citira višestruke izvore i poruke koji ukazuju na to da su se interne diskusije dogodile krajem februara i početkom marta. U jednoj poruci koja datira iz 1. marta, savetuje se tehničkom osoblju da snabdevačima ne spominje da je program otkazan, dok drugi izvori kažu da će se fokus kompanije s ulaznog modela prebaciti na razvoj robotaksija.

Ilon Mask je u svom stilu na društvenoj mreži X odbacio tvrdnje rekavši da „Rojters ponovo laže“.

Glasine o malom Teslinom modelu koji bi se pozicionirao ispod Modela 3, kolaju već par godina. Zamišljen kao mali hečbek, „na nišanu“ je trebalo da ima konkurente kao što su Chevrolet Bolt i Nissan Leaf, ali su se očigledno trendovi u oblasti električnih automobila promenili u međuvremenu. Potražnja za električnim automobilima je opala, a taj pad utiče i na Teslu. Prodajni rezultati iz prvog tromesečja daleko su od očekivanih, a tu su i Kinezi. Najveće svetsko tržište je „gladno“ električnih vozila a konkurencija je izuzetno oštra. Rojters spekuliše da bi upliv jeftinih elektromobila kineskih marki mogao da bude faktor pri donošenju ove odluke.

Šta god da bude slučaj, razvoj utrošen na mali automobil neće biti uzaludan. Robotaksi će navodno koristiti novu platformu, mada nije poznato kada će pristići i u kojem obimu. Za pretpostaviti je da se neće proizvoditi ni blizu brojki koje je Tesla predvideo za Model 2. Naravno, tu je i pravna regulativa vezana za način na koji automobili bez vozača mogu biti korišćeni.

Kako stvari trenutno stoje, Model 3 je najpovoljniji Tesla koji može da se priušti. Debitovao je 2017. a neznatno je osvežen 2023. Najnoviji model je Cybetruck, ali on pripada posebnoj niši i daleko je od ulaznog elektromobila koji bi trebalo da se prodaje u velikom obimu.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime