Naslovna ECO2 BMW i Rimac zajednički rade na tehnologiji performantnih visokonaponskih baterija

BMW i Rimac zajednički rade na tehnologiji performantnih visokonaponskih baterija

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Rimac širi svoje poslovanje tako što druge proizvođače automobila snabdeva baterijskim sistemima i pogonskim komponentama.

BMW je s hrvatskom firmom došao do sporazuma o partnerstvu vezanom za tehnologiju visokonaponskih baterija, s ciljem da se stavi naspram izazova u vidu azijske dominacije u oboj oblasti.

Rimac, proizvođač električnog hiperautomobila Nevera, koji je 45 odsto u vlasništvu Porschea, širi svoj uticaj, s namerom da dostigne proizvodnju od 100.000 baterija godišnje između 2024. i 2026.

U BMW-u nisu želeli da pruže dodatne informacije u vezi s tim koje baterije i koji modeli će biti razvijeni u okviru partnerstva s BMW-om, rekavši samo da se to ne odnosi na nove cilindrične baterije koje pogone Neue Klasse liniju električnih automobila, koja na scenu stupa 2025.

Bavarci kažu da je dugoročno partnerstvo znak da Rimac vrši tranziciju od snabdevača u uskoj niši visokoperformantnih solucija ka velikoserijskom „Tier 1“ snabdevaču. BMW je takođe saopštio da će partneri objaviti dodatne detalje oko toga u kakvoj formi će biti dotično partnerstvo, kao i o kakvom obimu i sadržaju se radi. Minhenska kompanija očekuje da se polovina njene globalne prodaje odnosi na čisto električna vozila do 2030. Prošle godine, taj udeo je iznosio 15 odsto.

BMW poseduje sopstveni istraživački centar na planu baterija u Nemačkoj, ali je razvoj širokog obima ostavio partnerima, s porudžbinama vrednim više milijardi evra upućenim CATL-u i EVE Energyju, u cilju proizvodnje baterijskih ćelja u Kini i Evropi.

Proizvođači automobila su pod sve većim pritiskom da smanje kapitalnu potrošnju vezanu za električna vozila. Premijum EV startap Lucid, takođe pokušava da nadoknadi relativno malu prodaju sopstvenih vozila prodajom svoje tehnologije električnog pogona drugim proizvođačima, poput Aston Martina.

Generalni direktor hrvatske kompanije, Mate Rimac, rekao je prošle godine da će jedan nemački proizvođač automobila koristiti Rimčev baterijski sistem u visokoperformantnom modelu, s godišnjom proizvodnjom od oko 40.000 jedinica, počev od ove godine, s tim što su dodatni modeli na putu.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime