Naslovna ECO2 Renault startuje s razvojem novog (električnog) Twinga

Renault startuje s razvojem novog (električnog) Twinga

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Novi ulazni elektromobil, koji bi mogao da ima i Volkswagenovu verziju, trebalo bi da startuje s proizvodnjom 2026.

Renault će započeti inženjerski rad na priuštivoj verziji električnog Twinga ovog meseca, kažu za Rojters dva neimenovana izvora, s tim što bi proizvodnja trebalo da startuje za dve godine.

„Koncept zamrzavanja“ nove generacije Twinga, u okviru kojeg su konture vozila potvrđene i postavljene, održan je prošle nedelje, kažu insajderi. Oni su odbili da otkriju svoj identitet jer je procedura poverljiva.

Ampere, Renaultova električna divizija, sada započinje s odabirom snabdevača, kreirajući prototipove i skalirajući proizvodnju, naveo je jedan od izvora.

Renault aktivno radi na skraćivanju vremena neophodnog za razvoj vozila, u odnosu na petogodišnji prosek koji vlada kod etabliranih proizvođača. Kompanija je razvila čisto električni Megane za četiri godine, kao i električni Renault 5 za tri, koji će se naći u prodaji ove godine.

Da bi ubrzali lansiranje Twinga, inženjeri će „skresati“ broj komponenti za 20 odsto, koristeći više generičke komponente i dajući prednost delovima dostupnim kod snabdevača, rekao je Žil Le Bornj, šef tehnološkog odeljenja Renaulta.

Treći izvor, takođe upoznat s Renaultovim planovima vezanim za masovnu proizvodnju novog Twinga 2026., rekao je da će se sklapati u Novom Mestu u Sloveniji, gde se trenutno proizvodi aktuelna generacija čisto električnog Twinga ZE.

Renault nije želeo da pruži bilo kakav komentar na ove informacije.

Više od četiri miliona Twinga, uključujući i konvencionalne i električne verzije, prodato je u poslednjih 30 godina.

Kineski proizvođači, vodeći u segmentu električnih vozila, ubrzano pristižu na evropsko tržište, što stvara pritisak na kompanije kao što je Renault, u smislu neophodnog kresanja troškova i ubrzavanja razvoja novih modela.

Kinezi su već odmakli na tom planu, budući da razvijaju nove modele u proseku za samo 2,5 godina, što je dvostruko brže u poređenju s tradicionalnim proizvođačima.

Evropske marke s druge strane, imaju za cilj da prozvode manje elektromobile s cenovnom etiketom ispod 20.000 evra, što bi im pomoglo da se ravnopravno nadmeću s imenima kao što je BYD.

VW kao mogući partner

Renault želi da uđe u saradnju s drugim proizvođačima, kako bi dodatno smanjio troškove. Shodno tome, u pregovorima je s Volkswagenom u vezi s deljenjem Twingove platforme.

Ovi razgovori će se voditi paralelno s radom na novom vozilu, na koje rezultati pregovora neće uticati, rekao je prvi izvor.

U martu, šef marke Volkswagen, Tomas Šefer, rekao je da nemački proizvođač radi na opcijama koje se tiču ulaznog elektromobila, planiranog da stupi na tržište 2027., uključujući i saradnju s partnerima. Očekuje se da odluka bude donesena narednih meseci.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime