Naslovna INFO EU upozorava BYD, Geely i SAIC

EU upozorava BYD, Geely i SAIC

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

EU bi sada mogla da upotrebi dokaze dobijene sa strane u cilju izračunavanje tarifa, u okviru poteza koji bi na kraju mogao da dovede do njihovog naduvavanja.

Evropska komisija je upozorila tri kineska proizvođača električnih vozila da nisu pružili dovoljno informacija u vezi s istragom subvencija datih od strane kineskih vlasti, kažu dve osobe bliske dešavanjima.

Ako komisija zaključi da su dostavljene informacije kompanija BYD, SAIC i Geely u uzorku nedovoljne, mogla bi da iskoristi dokaze koji su dostupni na drugim mestima kada je o izračunavanju tarifa reč, što je potez koji bi mogao da in „naduva“.

Upozorenja ove vrste često se javljaju u slučajevima trgovinske odbrane. Dovoljno je da uvidimo da je komisija koristila takve „dostupne činjenice“ u 10 prethodnih slučajeva protiv Kine, odnosno subvencija za koje su protivmere još uvek na snazi.

Kompanije su dobile pravo da odgovore na upozorenje, kažu insajderi.

SAIC je saopštio da je „u potpunosti sarađivao“ s komisijom i pružio sve potrebne informacije u skladu s pravilima Svetske trgovinske organizacije i EU.

„Vredi istaći da komercijalno osetljive informacije, kao što je formulacija baterije, ne bi trebalo da ulaze u ovu kategoriju“, navodi se u poruci poslatoj preko WeChata.

Kompanija je odbila da pruži odgovor na pitanje da li je Brisel tražio informacije vezane za formulacije baterija. Geely je takođe odbio da komentariše, dok BYD nije odgovorio na zahtev za komentar.

Kineska privredna komora pri EU saopštila je da su prijavljene tvrdnje o odsustvu saradnje neosnovane, kao i da su kompanije učestvovale u više rundi upitnika i omogućila inspekcije na licu mesta.

Dodaje se da kompanije vide neke od zahteva EU kao preterane, uključujući kratke rokove za dostavljanje detaljne papirologije, zahteve koji prevazilaze kapacitet kompanija da obezbede dokaze i zahteve za poslovno osetljive informacije o dobavljačima.

Komisija, koja nadgleda trgovinsku politiku u 27-članoj Evropskoj uniji, pokrenula je u oktobru istragu o tome da li električna vozila na baterije proizvedena u Kini dobijaju neprincipijelne subvencije, odnosno da li je opravdano uvođenje dodatnih nameta.

Kineska privredna komora za uvoz i izvoz mašina i elektronskih proizvoda (CCCME), saopštila je ranije ovog meseca da se vodi istraga protiv kineskih proizvođača.

Među njenim pritužbama bila je i ogromna količina informacija koje je komisija tražila od kineskih proizvođača iz uzorka.

„Ne može se isključiti da komisija može da pribegne onome što se naziva ’dostupnim činjenicama’ u okviru trgovinske odbrane, kako bi povećala subvencione marže“, rekao je potpredsednik CCCME-a, Ši Jonghong.

Istraga, zvanično pokrenuta 4. oktobra, može trajati do 13 meseci. Komisija može uvesti privremene antisubvencione obaveze devet meseci nakon početka istrage.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime