Naslovna INFO INDUSTRIJA Nissan fokus stavlja na Kinu nakon dogovora s Renaultom

Nissan fokus stavlja na Kinu nakon dogovora s Renaultom

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Nissan će investirati do 600 miliona evra u novi Renaultov brend električnih vozila, saopšteno je juče, nakon što su finalizovani uslovi restruktuiranog partnerstva, nakon višemesečnih pregovora koji nisu bili oslobođeni tenzija.

Pronalaženje zajedničkog jezika je svakako pozitivna stvar, ali ipak treba imati u vidu da su se razgovori između dve strane razvlačili mesecima, mnogo duže nego što je bilo predviđeno, delimično zbog Nissanove zabrinutosti u vezi sa zaštitom njegove intelektualne svojine u okviru buduće saradnje.

Formiranje ugovora omogućava obema kompanijama da se fokusiraju na goruće probleme vezane za tranziciju kroz koju prolazi čitava automobilska industrija. Što se Nissana tiče, to podrazumeva borbu na kineskom tržištu, gde su izgledi stranih proizvođača automobila sve mračniji.

Japanska kompanija je saopštila da Kina i dalje predstavlja izazov, nakon što je izvestila da je gotovo udvostručila profit u prvom kvartalu i podigla svoje prognoze za celu godinu, na krilima slabijeg jena i bolje prodaje u Japanu i Severnoj Americi.

Generalni direktor Nissana, Makoto Učida, izjavio je na brifingu da očekuje da će oporavak na planu prihoda u drugoj po veličini svetskoj ekonomiji zahtevati izvesno vreme, dodavši da će Nissan saopštiti dodatne detalje u vezi s novom ponudom na kineskom tržištu do jeseni.

„Nažalost, naši izgledi na planu prodaje sada padaju daleko ispod naših proizvodnih kapaciteta“, rekao je on misleći na Kinu, dodavši da je nedavno posetio ovu zemlju i razgovarao s partnerima iz Dongfeng Motor grupacije.

Kineske automobilske marke su na putu da zauzmu preko 50 odsto tržišnog učešća ove godine, zahvaljujući rastućoj dominaciji u segmentu električnih vozila, kaže konsultantska firma AlixPartners.

Električna investicija

Nissan je saopštio da će investirati do 600 miliona evra u Renaultov električni ogranak Ampere. U međuvremenu, francuska kompanija će smanjiti svoj udeo u Nissanu na 15 s oko 43 odsto, što će njihovo partnerstvo staviti u ravnopravan položaj.

Ulaganje u Ampere je u skladu s Nissanovom pozicijom strateškog investitora i ujedno obezbeđuje mesto u odboru nove kompanije, stiglo je saopštenje iz japanskog giganta.

Na pitanje koliko će biti mesta u odboru, Renaultov portparol je odgovorio da to još uvek nije precizno određeno.

Izvori bliski dešavanjima kažu da bi Ampere mogao biti procenjen na do 10 milijardi evra. Nissan je u februaru najavio da će uložiti maksimalno 15 odsto u Ampere, ali je konkretan obim njegovog udela ostao nejasan.

Američki proizvođač čipova, Qualcomm, još ranije je saopštio da će investirati u Ampere, dok se Nissanov i Renaultov mlađi partner, Mitsubishi, izjasnio da želi da odluči o potencijalnom investiranju pre inicijalne javne ponude novoformiranog entiteta, što bi moglo da se desi tokom prve polovine 2024.

Kompanije su izjavile da je revidiranje bilo predmet regulatornih odobrenja, tako da se kompletiranje očekuje u četvrtom tromesečju 2023.

Izvor: EcoDrive.rs

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime