Naslovna INFO Evolucija logotipa Aston Martina od 1921. do 2022.

Evolucija logotipa Aston Martina od 1921. do 2022.

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Istorija Aston Martina datira od ranih 1910-ih, kada su osnivači kompanije, Lajonel Martin i Robert Bamford konstruisali svoje prvo vozilu u londonskoj radionici pod imenom Bamford & Martin Ltd.

Samo godinu dana kasnije, Bamford & Martin je postao „Aston Martin“, a kada su se Lajonel i Robert vratili kući iz rata, kompanija je izrasla u ozbiljnog proizvođača i sila na koju je trebalo računati u oblasti auto-moto sporta.

Međutim, prošlo je više od 10 godina dok Aston Martin nije dobio krila.  Prvobitni logo je bio potpuno drugačiji u odnosu na ovaj koji nam je poznat danas, a tokom postojanja koje traje više od 100 godina, amblem je evoluirao da bi bio u skladu s vremenom, a u izvesnim slučajevima i s vlasničkom strukturom.

1921.

Mnogi koji uživaju u ranim modelima Aston Martina na izložbama oldtajmera, verovatno ih ni ne prepoznaju po logou. Originalni amblem, s povezanim „A“ i „M“ unutar kruga, nema dodirne tačke s „krilima“ koje znamo danas. Ova prvobitna oznaka je bila na snazi šest godina, pre nego što je kompanija dobila nove vlasnike.

1927.

Prva iteracija „krilatog“ logoa je debitovala 1927., i to, kao što smo spomenuli, pod novom vlasničkom strukturom. Ovaj osveženi amblem u bronzanom finišu se nalazio iznad haube vozila, i to je bio prvi put da je naziv „Aston Martin“ bio u potpunosti ispisan.

1930.

Tri godine nakon prebacivanja na novi „krilati“ logo, Aston je revidirao svoju oznaku. Ovoga puta se prešlo s bronzanog bedža na srebrni, s osveženim natpisom, dok su krila dobila izraženiju „V“ formu.

1932.

Trebalo je samo dve godine nakon restilizacije logoa da na snagu stupe nove promene. Ova iteracija je označila dolazak kultne „krilate“ oznake, koju armija ljubitelja automobila obožava i dan danas. Prvobitno je ovaj logo bio urađen u zlatno-bronzanom finišu, s „Aston Martin“ natpisom u okviru smeđeg pravougaonika.

1939.

Kolor paleta se transformisala iz srebrne u zlatno-crnu, da bi se naglasio luksuz. Međutim, 1939. Aston Martin je odlučio da ponovo promeni boju svog amblema, prebacujući se na srebrnu i crnu, u isto vreme “bruseći” formu nove oznake.

1950.

Nakon decenije prepune finansijskih teškoća, David Brown Limited je kupio Aston Martin. Jedna od prvih promena koje su urađene je bilo dodavanje imena matične kompanije u logo. Pored toga, David Brown je malo „popravio“ oblik i dodao deblje oivičenje.

1971.

Mada je ova verzija Aston Martinovog simbola započela u srebrno-crnoj varijanti, 1971. je promenjena u zlatno-crnu verziju, što je ponovo označilo gravitiranje ka luksuznom aspektu brenda.

1972.

Vlasnička struktura Aston Martin Motor Company se ponovo promenila 1972., kada je marku kupila firma Company Developments Ltd. Naravno, “David Brown” naziv je nestao, a još jedna izmena je primenjena na kolor paleti. Ovoga puta je pozadina bila svetlo siva, dok su konture bile “zlatne”.

 

1984.

U ovoj godini je kreirana osnova za kultna Aston Martinova krila s novim, atraktivnijim dizajnom. Vratilo se na kombinaciju boja koju su činile siva, srebrna i crna. Logo iz 1984. je posedovao elegantnija i sofisticiranija krila. Slova su ujedno bila nešto uža.

2003.

Logo iz 2003. zapravo predstavlja rafiniraniju verziju prethodnog. Forma amblema je “omekšana” odbacivanjem ravnih spoljnih linija, kao i onih debljih unutrašnjih. Ova iteracija je preživela gotovo 10 godina, pre nego što ju je zamenila najnovija verzija.

2022.

Novi, „izbrušeni“ logo Aston Martina prati temu koja je uobičajena u današnje vreme. Naime, baš kao što su to uradili između ostalih BMW, Nissan i Volkswagen pre njega, i Aston Martin je „spljoštio“ i pojednostavio svoj amblem, oslobađajući se trodimenzionalnih formi u koristi minimalističkog izgleda. Dobre vesti su da se vratio zeleni pravougaonik u okviru kojeg se nalazi „Aston Martin“ natpis, što nismo videli još od 1972.

Auto Moto Show

Priredio: Pavle Barta

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime