Naslovna SPORT DAKAR Dakar Rally 2023.: Dan koji će Audi želeti da zaboravi (VIDEO)

Dakar Rally 2023.: Dan koji će Audi želeti da zaboravi (VIDEO)

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Etapa 6: HA’IL > RIYADH

Pod lupom

Bila je to posebna, skraćena etapa od 357 kilometara, koju su prevalili motociklisti, vozači i posade na Dakaru, krećući se jugoistočno od Haila. Ekstremno peščani program je bio na meniju, koji je malo olakšala kiša koja je promenila čvrstinu tla, omogućivši takmičarima da prođu kroz specijal bez previše nezgoda. Međutim, dine su spremale neka gadna iznenađenja, posebno kada im se pritupilo bez dužnog opreza. Čak i s iskustvom jednog Stefana Peterhansela ili Karlosa Sainsa, moguće je napraviti grešku! „Peterov“ kopilot je završio u bolnici, a Sainsov automobil u radionici. Ujedno, obojica su izgubila nadu da će osvojiti još jedan Dakar ove godine.

Lučijano Benavides

Međutim, teren su stručno ukrotili Lučijano Benavides na svom motociklu i Naser Al-Atija u Toyoti Hilux.

Rezime

Uprkos tome što se oblaci i dalje nadvijaju nad Dakarom, hijerarhija kandidata za titulu je mnogo jasnija nakon šeste faze. Iako je titula još uvek nadohvat ruke nekolicini kandidata, s prvih sedam u vremenskom rasponu od samo trinaest minuta, ovo zapažanje još uvek važi u kategoriji motocikala, barem za vodeću grupu. Lučijano Benavides nije među njima, ali je ipak iskoristio sjajno izdanje za prvu pobedu na Dakaru u karijeri, dok je njegov timski kolega, Skajler Haus zabeležio drugo najbolje vreme dana, učvrstivši svoju poziciju.

Konkurencija još uvek nije ostala bez aduta, pošto su dvojica bivših šampiona, Tobi Prajs i Kevin Benavides, i dalje ozbiljni rivali brkatom Amerikancu. Što se tiče Nasera ​​Al-Atije, on je u situaciji da mu ponestanu rivali koji bi pružili uzbuđenje u narednim danima. Iako se činilo da se već tradicionalni duel koji oduzima dah razvija sa Stefanom Peterhanselom, konfiguracija trke je doprinela velikom preokretu posle 212 kilometara.

Stefan Peterhansel

„Mister Dakar“ nije uspeo da pravilno „ispregovara“ skok preko dine, što je rezultiralo povredom njegovog kopilota Eduarda Bulanžea, koja na sreću nije bila ozbiljna, osim razočaranja što je bio primoran da napusti trku. Ista dina uhvatila je u zamku Karlosa Sainsa, koji je proveo veći deo dana čekajući svoj tim za hitne intervencije.

Karlos Sains

U istom sektoru, Jazid Al-Radži se takođe zaglavio nakon slične automobilske akrobacije, s istim nesrećnim rezultatom. Međutim, peh saudijskog vozača nije bio dovoljan da pokvari atmosferu u Toyotinom klanu, jer je u međuvremenu Naser je „plesao“ među dinama, kako bi osvojio svoj 47. specijal i stigao do Rijada s više od sat vremena prednosti ispred svog timskog kolege Henka Lategana. Odmah iza njih, još dva Hiluxa koje su vozili debitant, Brazilac Lukas Moraeš i prekaljeni Ginijel de Vilijers upotpunili su paradu!

Aleksandr Žiru u konkurenciji kvadista takođe ima otvoren put ispred sebe po dolasku u saudijsku prestonicu, s vođstvom od 43 minuta u odnosu na Fransiska Morena Floresa, tako da je mogao sebi da dozvoli da ga nimalo ne uznemiri etapna pobeda Manuela Anduhara.

Iako ne može da se pohvali istom vedrinom, Gijom De Mevijus, koji je juče preuzeo vođstvo u kategoriji T3, svojom prvom etapnom pobedom u godini učvrstio je prednost u odnosu na Ostina Džonsa. U T4 trci, Rodrigo Lupi de Oliveira je zadržao svoje mesto vodećeg u generalnom plasmanu, ali će morati budno da prati povratak na pobednički put porodice Gočal: stariji brat Marek je ostvario najbolje vreme dana ispred Mihala. Trka kamiondžija je donela bila početak smene garde u holandskom klanu, s prvom pobedom na Dakaru Miča Van den Brinka, koji ima samo 20 godina (pogledajte statistiku dana).

Rokas Bačiuška

Performanse dana

Prošle su dve godine od Husqvarnine poslednje etapne pobede na Dakaru. Radi se o dvostrukom trijumfu na izdanju 2020. koji je postigao Pablo Kvintanilja. Lučijano Benavides je ponudio timu još jedan, čime je ukupan broj pobeda ovog proizvođača porastao na 12. Argentincu je to prva etapna pobeda na Dakaru. Štaviše, njegov timski kolega, Skajler Haus je dao svoj doprinos dvostrukoj pobedi za švedskog konstruktora. Amerikanac je zadržao i vođstvo u generalnom plasmanu. Husqvarna, brend koji je 2013. godine kupila Pierer grupacija, koja već poseduje KTM, mogla bi da uživa u sjajnoj proslavi desete godišnjice ove akvizicije osvajanjem Dakara. „Huski“ bi mogao da nastavi sa GasGasom, poslednjim novim brendom koji se pridružio ergeli Mattighofen, koja je ostvarila pobedu prošle godine. HVA bi mogao postati 7. konstruktor koji je upisao svoje ime na počasni spisak pobednika Dakara.

Težak udarac

Ovo je jedan od dana koji će u timu želeti da zaborave, ali koji će ostati urezan u sećanje Audijevog klana. Do ovog trenutka i uprkos nekoliko malih nezgoda na putu, nemački konstruktor je iskreno verovao u šanse da prvi put na Dakaru ostvari pobedu vozilom na električni pogon. Međutim, usred lanca dina sredinom etape, kojima je trebalo pristupiti s krajnjim oprezom, ovo okruženje kao iz sna, pretvorilo se u scenu iz košmara , tačnije posle 212 km specijala. Stefan Peterhansel, a potom i Karlos Sainz, platili su svoje ambicije nekontrolisanim akrobacijama, koje su bile fatalne po njihove nade. U ovoj dvostrukoj nesreći, Eduard Bulanže, kopilot koji je doprineo jedinom trijumfu „Petera” u Saudijskoj Arabiji, povredio je leđa, dok je ošamućeni virtuoz za volanom, takođe otišao u bolnicu na preglede.

Karlos Sains i Lukas Kruz, koji su stajali ispred svog oštećenog Audija RS X e-tron E2, imali su ceo dan da meditiraju o svojoj nesreći među dinama dok su čekali da im stigne kamion za asistenciju. Ukus poraza će biti gorak, ali je bar pogled bio lep…

Statistika dana: 20

Dakar je često porodična stvar. U SSV kategoriji, Gočali se trenutno zabavljaju, dok je u trci kamiona u centru pažnje porodica Van Den Brink. Martin je bio jedan od stubova klase teškaša dugi niz godina s 15 učešća, uključujući i 2023. Neizbežno, s tolikim brojem Dakar relija na kontu, najprestižniji svetski „rally raid“ na kraju postaje i strast za nalednike. Martinov sin, Mičel dobio je pravo da se takmiči za svoj prvi Dakar kao kopilot svog oca 2019., na poslednjem izdanju Dakara u Južnoj Americi, i to sa 16 godina. Nakon toga je morao da sačeka da ugasi svih 18 sveća na rođendanskoj torti da bi zauzeo mesto za volanom. Nakon što je 2021. završio na 19. mestu, prošle godine se vratio s planom da ostvari nešto više i bio je bolji tako što je završio na 10. mestu. Ovim tempom, logično bi trebalo da bude još bolji u 2023. godini, a to je upravo ono što je uradio ostvarivši svoju prvu etapnu pobedu, postavši i najmlađi vozač koji je postigao takav podvig u kategoriji koju često upravo karakteriše zrelost. Inače, mladić koji će dan pre završetka ovog izdanja Dakara proslaviti 21. rođendan, već se može pohvaliti polovinom uspeha svog oca!

W2RC: Al-Atija, mašina za osvajanje poena

Husqvarna i KTM su na provizornom podijumu Dakara nakon 6 etapa, ali Honda ima tri svoja vozača s manje od 13 minuta zaostatka. Snaga u brojkama postala je specijalnost „krilatog“ brenda i omogućila mu da prošle godine postane svetski šampion među konstruktorima. U Reliju 2, Roman Dimontije nastavlja da dominira u kategoriji, a to je bio slučaj i danas u etapi i u generalnom poretku, u kojem vodi Paolo Luči. U kategoriji kvadista, Manuel Anduhar je iskoristio svoju etapnu pobedu i došao na 20 minuta od Pabla Kopetija u generalnom plasmanu. U kategoriji automobilista, svetski šampion Al-Atija izgleda da je majstor u veštini negovanja sreće. Katarac je već sebe pozicionirao kao glavnog favorita za najvišu stepenicu podijuma. Pored lepe količine bodova za ukupnu pobedu na koju polaže nade, ima i tri etapne pobede, što mu donosi pet dodatnih poena po pobedi.

U T3 kategoriji, poput Nasera, Ostin Džons zadržava prednost od sat vremena u odnosu na prvog „goniča“, Seta Kintera i skoro dva i po sata ispred svetskog broja 1, „Čaleka“ Lopeza. U kategoriji T4 Rodrigo Lupi de Oliveira kontroliše povratak u formu aktuelnog šampiona Rokasa Bačiuške, koji je povratio samo 7 sekundi.

Konačno, u kategoriji kamiona, Janus Van Kasteren, novajlija u W2RC, još uvek je pod pretnjom Martina Mačika, koji je samo 4 minuta iza njega u generalnom plasmanu. Nosilac titule Kes Kolen je treći s 20 minuta zaostatka.

Pavle Barta

Generalni poredak u konkurenciji motociklista

POZ. VOZAČ TIM VREME RAZL. KAZNA
1 10
(USA) SKYLER HOWES
HUSQVARNA FACTORY RACING 26H 31′ 52”
2 8
(AUS) TOBY PRICE
RED BULL KTM FACTORY RACING 26H 35′ 23” + 00H 03′ 31”
3 47
(ARG) KEVIN BENAVIDES
RED BULL KTM FACTORY RACING 26H 38′ 53” + 00H 07′ 01” 00H 03′ 00”
4 5
(ESP) JOAN BARREDA BORT
MONSTER ENERGY JB TEAM 26H 42′ 49” + 00H 10′ 57” 00H 01′ 00”
5 42
(FRA) ADRIEN VAN BEVEREN
MONSTER ENERGY HONDA TEAM 26H 44′ 12” + 00H 12′ 20”
6 7
(CHL) PABLO QUINTANILLA
MONSTER ENERGY HONDA TEAM 26H 44′ 14” + 00H 12′ 22” 00H 02′ 00”
7 9
(USA) MASON KLEIN
BAS WORLD KTM RACING TEAM 26H 44′ 38” + 00H 12′ 46” 00H 02′ 00”
8 18
(AUS) DANIEL SANDERS
RED BULL GASGAS FACTORY RACING 26H 51′ 46” + 00H 19′ 54” 00H 04′ 00”
9 77
(ARG) LUCIANO BENAVIDES
HUSQVARNA FACTORY RACING 26H 55′ 59” + 00H 24′ 07”
10 11
(CHL) JOSE IGNACIO CORNEJO FLORIMO
MONSTER ENERGY HONDA TEAM 26H 56′ 15” + 00H 24′ 23”
94 82
(SRB) GABOR SAGHMEISTER
SAGHMEISTER TEAM 50H 22′ 59” + 23H 51′ 07” 01H 1

Generalni poredak u konkurenciji automobilista

POZ. POSADA TIM VREME RAZL. KAZNA
1 200
(QAT) NASSER AL-ATTIYAH
(FRA) MATHIEU BAUMEL
TOYOTA GAZOO RACING 24H 00′ 48” 00H 00′ 10”
2 217
(ZAF) HENK LATEGAN
(ZAF) BRETT CUMMINGS
TOYOTA GAZOO RACING 25H 07′ 38” + 01H 06′ 50” 00H 20′ 00”
3 230
(BRA) LUCAS MORAES
(DEU) TIMO GOTTSCHALK
OVERDRIVE RACING 25H 14′ 07” + 01H 13′ 19”
4 205
(ZAF) GINIEL DE VILLIERS
(ZAF) DENNIS MURPHY
TOYOTA GAZOO RACING 25H 45′ 26” + 01H 44′ 38” 00H 04′ 00”
5 211
(SWE) MATTIAS EKSTROM
(SWE) EMIL BERGKVIST
TEAM AUDI SPORT 25H 47′ 43” + 01H 46′ 55” 00H 15′ 00”
6 201
(FRA) SEBASTIEN LOEB
(BEL) FABIAN LURQUIN
BAHRAIN RAID XTREME 25H 57′ 58” + 01H 57′ 10” 00H 02′ 00”
7 231
(FRA) ROMAIN DUMAS
(FRA) MAX DELFINO
REBELLION RACING 26H 13′ 55” + 02H 13′ 07” 00H 02′ 00”
8 210
(CZE) MARTIN PROKOP
(CZE) VIKTOR CHYTKA
ORLEN BENZINA TEAM 26H 14′ 18” + 02H 13′ 30”
9 216
(ZAF) BRIAN BARAGWANATH
(ZAF) LEONARD CREMER
CENTURY RACING FACTORY TEAM 26H 21′ 21” + 02H 20′ 33” 00H 08′ 00”
10 224
(CHN) WEI HAN
(CHN) MA LI
HANWEI MOTORSPORT TEAM 26H 50′ 15” + 02H 49′ 27” 00H 01′ 00”

Generalni poredak u konkurenciji kvadista

POZ. VOZAČ TIM VREME RAZL. KAZNA
1 151
(FRA) ALEXANDRE GIROUD
YAMAHA RACING – SMX – DRAG’ON 32H 58′ 54”
2 154
(ARG) FRANCISCO MORENO FLORES
DRAGON 33H 41′ 51” + 00H 42′ 57”
3 163
(USA) PABLO COPETTI
DEL AMO MOTORSPORTS BY MOTUL 34H 22′ 37” + 01H 23′ 43”
4 152
(ARG) MANUEL ANDUJAR
7240 TEAM 34H 42′ 36” + 01H 43′ 42” 00H 01′ 00”
5 153
(SVK) JURAJ VARGA
VARGA MOTORSPORT TEAM 35H 32′ 47” + 02H 33′ 53” 00H 16′ 00”
6 166
(CHL) GIOVANNI ENRICO
ENRICO RACING TEAM 36H 28′ 20” + 03H 29′ 26” 00H 20′ 00”
7 164
(ESP) TONI VINGUT
VISIT SANT ANTONI – IBIZA 38H 27′ 43” + 05H 28′ 49”
8 158
(ARG) CARLOS ALEJANDRO VERZA
VERZA RALLY TEAM 50H 10′ 51” + 17H 11′ 57”
9 169
(ARG) ALEJANDRO FANTONI
DRAG’ON 51H 31′ 13” + 18H 32′ 19” 01H 19′ 00”
10 159
(BRA) MARCELO MEDEIROS
TAGUATUR RACING TEAM 64H 01′ 45” + 31H 02′ 51” 18H 33′ 00”

Generalni poredak u konkurenciji kamiondžija

POZ. POSADA TIM VREME RAZL. KAZNA
1 508
(CZE) ALES LOPRAIS
(CZE) PETR POKORA
(CZE) JAROSLAV VALTR JR
INSTAFOREX LOPRAIS PRAGA 28H 44′ 04” 00H 15′ 00”
2 506
(NLD) MARTIN VANDENBRINK
(NLD) ERIK KOFMAN
(NLD) RIJK MOUW
EUROL TEAM DE ROOY IVECO 28H 44′ 27” + 00H 00′ 23” 00H 01′ 00”
3 502
(NLD) JANUS VAN KASTEREN
(POL) DAREK RODEWALD
(NLD) MARCEL SNIJDERS
BOSS MACHINERY TEAM DE ROOY IVECO 29H 10′ 07” + 00H 26′ 03” 00H 15′ 10”
4 501
(CZE) MARTIN MACIK
(CZE) FRANTISEK TOMASEK
(CZE) DAVID SVANDA
MM TECHNOLOGY 29H 14′ 54” + 00H 30′ 50” 00H 02′ 10”
5 505
(CZE) JAROSLAV VALTR
(CZE) RENE KILIAN
(CZE) TOMAS SIKOLA
TATRA BUGGYRA ZM RACING 30H 33′ 14” + 01H 49′ 10” 00H 05′ 30”
6 511
(NLD) MITCHEL VAN DEN BRINK
(NLD) JARNO VAN DE POL
(ESP) MOISES TORRALLARDONA
EUROL TEAM DE ROOY IVECO 30H 35′ 28” + 01H 51′ 24”
7 503
(CZE) MARTIN SOLTYS
(CZE) ROMAN KREJCI
(CZE) DAVID HOFFMANN
TATRA BUGGYRA ZM RACING 31H 50′ 11” + 03H 06′ 07” 00H 15′ 00”
8 500
(NLD) KEES KOOLEN
(NLD) WOUTER DE GRAAFF
(NLD) WOUTER ROSEGAAR
PROJECT 2030 32H 36′ 07” + 03H 52′ 03” 00H 03′ 00”
9 512
(NLD) BEN VAN DE LAAR
(NLD) JAN VAN DE LAAR
(NLD) ADOLPH HUIJGENS
FRIED VAN DE LAAR RACING 32H 52′ 42” + 04H 08′ 38”
10 534
(BEL) IGOR BOUWENS
(SEN) SYNDIELY WADE
(BEL) ULRICH BOERBOOM
GREGOOR RACING TEAM 34H 36′ 10” + 05H 52′ 06”

Generalni poredak u klasi lakih prototipova (T3)

POZ. POSADA TIM VREME RAZL. KAZNA
1 304
(BEL) GUILLAUME DE MEVIUS
(FRA) FRANCOIS CAZALET
GRALLYTEAM 27H 55′ 22”
2 303
(USA) AUSTIN JONES
(BRA) GUSTAVO GUGELMIN
RED BULL OFF-ROAD JR TEAM USA BY BFG 28H 04′ 21” + 00H 08′ 59”
3 301
(USA) SETH QUINTERO
(DEU) DENNIS ZENZ
RED BULL OFF-ROAD JR TEAM USA BY BFG 29H 03′ 37” + 01H 08′ 15”
4 300
(CHL) FRANCISCO LOPEZ CONTARDO
(CHL) JUAN PABLO LATRACH VINAGRE
RED BULL CAN-AM FACTORY TEAM 30H 40′ 45” + 02H 45′ 23” 00H 04′ 50”
5 302
(ESP) CRISTINA GUTIERREZ HERRERO
(ESP) PABLO MORENO HUETE
RED BULL CAN-AM FACTORY TEAM 30H 49′ 21” + 02H 53′ 59” 00H 01′ 00”
6 309
(SAU) SALEH ALSAIF
(PRT) JOAO PEDRO VITORIA RE
BLACK HORSE TEAM 31H 30′ 17” + 03H 34′ 55”
7 305
(ESP) SANTIAGO NAVARRO
(FRA) ADRIEN METGE
FN SPEED TEAM 31H 48′ 47” + 03H 53′ 25”
8 340
(NLD) HANS WEIJS
(NLD) RUDOLF MEIJER
ARCANE RACING 31H 51′ 27” + 03H 56′ 05” 00H 02′ 30”
9 339
(ZAF) EBENHAEZER BASSON
(ZAF) BERTUS LEANDER PIENAAR
GRALLYTEAM 32H 06′ 57” + 04H 11′ 35” 00H 32′ 00”
10 345
(CZE) JOSEF MACHACEK
(CZE) DAVID SCHOVANEK
BUGGYRA ZM ACADEMY 33H 19′ 18” + 05H 23′ 56”

Generalni poredak u SSV (T4) klasi vozila

POZ. POSADA TIM VREME RAZL. KAZNA
1 406
(BRA) RODRIGO LUPPI DE OLIVEIRA
(BRA) MAYKEL JUSTO
SOUTH RACING CAN-AM 29H 02′ 55”
2 400
(LTU) ROKAS BACIUSKA
(ESP) ORIOL VIDAL MONTIJANO
RED BULL CAN-AM FACTORY TEAM 29H 23′ 12” + 00H 20′ 17” 00H 15′ 00”
3 401
(POL) MAREK GOCZAL
(POL) MACIEJ MARTON
ENERGYLANDIA RALLY TEAM 29H 25′ 27” + 00H 22′ 32” 00H 02′ 00”
4 428
(POL) ERYK GOCZAL
(ESP) ORIOL MENA
ENERGYLANDIA RALLY TEAM 29H 26′ 29” + 00H 23′ 34”
5 402
(ESP) GERARD FARRES GUELL
(ESP) DIEGO ORTEGA GIL
SOUTH RACING CAN-AM 29H 30′ 30” + 00H 27′ 35”
6 405
(POL) MICHAL GOCZAL
(POL) SZYMON GOSPODARCZYK
ENERGYLANDIA RALLY TEAM 29H 36′ 42” + 00H 33′ 47”
7 412
(ARG) JEREMIAS GONZALEZ FERIOLI
(ARG) PEDRO GONZALO RINALDI
SOUTH RACING CAN-AM 30H 08′ 11” + 01H 05′ 16”
8 437
(BRA) CRISTIANO BATISTA
(ESP) FAUSTO MOTA
SOUTH RACING CAN-AM 30H 39′ 50” + 01H 36′ 55” 00H 15′ 50”
9 409
(BRA) BRUNO CONTI DE OLIVEIRA
(PRT) PEDRO BIANCHI PRATA
SOUTH RACING CAN-AM 31H 07′ 04” + 02H 04′ 09”
10 423
(ESP) JUAN MIGUEL FIDEL MEDERO
(ESP) JAVIER VENTAJA CRUZ
FN SPEED TEAM 31H 24′ 31” + 02H 21′ 36”

 

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime