Naslovna INFO BMW M divizija odbacuje menjače s dvostrukom spojnicom

BMW M divizija odbacuje menjače s dvostrukom spojnicom

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Šef razvoja u BMW M diviziji smatra da su moderni automatici bolji izbor u odnosu na jedinice s dvostrukom spojnicom (DCT).

BMW-ov ogranak zadužen za visokoperformantne proizvode suočava se s tržištem koje se menja. U budućnosti, možemo očekivati automatske menjače s konverterima obrtnog momenta kod automobila s „M“ oznakom. Detalje u vezi s tim obelodanjuje Dirk Haker, šef razvoja u BMW M, u intervjuu datom za Top Gear.

„Dvostrukoj spojnici, sa stanovišta BMW M-a, dani su odbrojani“, rekao je Haker. „Sada se radi o manuelnoj ili automatskoj transmisiji, odnosno elektrifikovanim automaticima u budućnosti.“

On takođe kaže da je u kompaniji vođena diskusija prilikom razvoja nove generacije M5. Naime, tim je odlučio da koristi tradicionalni automatski menjač s konverterom obrtnog momenta, jer je pogodniji za svakodnevnu vožnju.

„Automatici se pokazuju boljim od menjača s dvostrukom spojnicom. U M4 CSL menja stepene prenosa brže, a s druge strane, mi takođe koristimo automatski menjač u novom M4 GTR trkaču“, objašnjava on.

Treba napomenuti da Haker govori o planovima M odeljenja, ne onim vezanim za kompaniju generalno. Neki drugi BMW-i bi mogli da poseduju DCT u budućnosti.

On je takođe prokomentarisao i budućnost modela s manuelnim menjačkim kutijama u okviru performantne divizije, a njima ističe rok. „Ukoliko pogledate unaokolo, primetićete da se smanjuje broj dobavljača koji se bave manuelnim mečnjačima, tako da nisam siguran da ćemo imati mogućnost da ih posedujemo u budućnosti, a to podrazumeva šest, sedam godina od sada pa nadalje“, rekao je Haker.

Izjave u vezi s budućnošću manuelnih menjača s „M“ oznakom je otprilike u ravni s prethodnim komentarima koje je dao šef divizije, Frank van Mel. „Ručni menjači, nažalost, nisu više tako rašireni. Više se radi o segmentima M2, M3 i M4. Što se tih automobila tiče, nastavićemo s ponudom manuelnih menjača, tako da će ti automobili dugo biti na putevima, do kraja ove dekade.“

Postoje izveštaji da se razmatra ručni menjač za BMW Z4 M40i. Toyota ima jedan u ponudi za mehanički sličnu Supru, tako da ne bi trebalo da bude značajnih inženjerskih izaziva da se on instalira.

M divizija je nedavno implementirala šestostepenu manuelnu jedinicu u 3.0 CSL, isporučen u ograničenoj seriji od 50 jedinica. Radi se o omažu istoimenog modela iz sedamdesetih, s retro inspirisanom karoserijom. Ispod haube je naravno 3,0-litarski, redni šestocilindraš s 560 ks i 550 Nm

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime