Naslovna INFO BMW M3 Touring zvanični rekorder Nirburgringa pre oficijelne premijere (VIDEO)

BMW M3 Touring zvanični rekorder Nirburgringa pre oficijelne premijere (VIDEO)

BMW M3 Touring je i oficijelno najbrži karavan na Nirburgring Nordšlajfeu, kompletiravši krug na ovoj legendarnoj stazi za 7 minuta, 35,060 sekundi.

Na ovaj način, Bavarci su s trona skinuli Mercedes-AMG E63 S, koji je svojevremeno postavio vreme kruga od 7 minuta, 45 sekundi. Što se priloženog video klipa tiče, iz njega možemo saznati na koji način je BMW-ov tim razvijao M3 i pripremao ga za rekordnu vožnju.

M3 Touring doduše još uvek nije zvanično debitovao, a to će se desiti 23. juna na Festivalu brzine u Gudvudu, gde će se okušati na legendarnoj brdsko-brzinskoj deonici.

Mada to nećemo znati s potpunom sigurnošću pre samog predstavljanja, glasine kažu da M3 Touring koristi isti 3,0-litarski twin-turbo redni šestocilindraš kao i limuzina. To znači da verovatno raspolaže istom snagom isporučujući 510 konja (375 kW) i 650 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Kupci će moći M3 Touring da naruče s osmostepenim automatskim menjačem i pogonom na sve točkove. Nema indikacija da će u ponudi biti bilo kakva varijanta manuelne transmisije ili zadnjeg pogona.

Sudeći po ranijem promotivnom videu, M3 Touring poseduje rekalibrisano ogibljenje u poređenju sa sedanom.

U par navrata u priloženom klipu, imamo ograničen uvid u enterijer, koji sugeriše da neće biti nekih značajnijih promena. Najveću razliku čini produžen krov, koji ujedno pruža izdašniji prtljažni prostor.

Situacija je slična i što se spoljašnjosti tiče. Doduše, vozilo je kamuflirano, ali se čini da BMW nije primenio neke značajnije stilske izmene da bi dodatno diferencirao karavan od limuzine.

Auto Moto Show

Izvor: BMW

Prethodni tekstPremijera Ferrari Purosanguea s V12 motorom zakazana za septembar
Sledeći tekstSony Honda Mobility Company i zvanično – prvi automobili u prodaji 2025.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime