Naslovna SPORT DAKAR Dacia 2025. na Dakar reliju promovišući sintetička goriva

Dacia 2025. na Dakar reliju promovišući sintetička goriva

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Niskobudžetna marka iz Renault grupacije, ući će u partnerstvo s Prodriveom i Aramcom u cilju učešća u najvećoj svetskoj automobilskoj avanturi. Naravno, reč je o Dakar reliju.

Dacia će sponzorisati fabrički tim koji će učestvovati u pustinjskoj trci 2025., što će biti jedan od načina za demonstraciju ugljenično neutralnog prevoza uz korišćenje sintetičkih goriva, kaže šef rumunskog brenda, Denis Le Vot.

Vozačka postava će biti elitna, jer će nju činiti WRC legenda Sebastjen Lob i Kristina Gutijeres iz Španije, etapna pobednica i sedmostruka učesnica Dakar relija.

„Dakar postaje laboratorija nisko ugljenične mobilnosti“, rekao je Le Vot, a upravo je to Dacijina misija.“

Ipak, on nije obelodanio o kakvoj vrsti automobila se radi, ali jeste rekao da će tehnički partner biti Prodrive, trkačka kompanija koja je kreirala vozila za Volkswagen, Peugeot, Citroen, Toyotu i druge. Više detalja će biti otkriveno početkom sledeće godine.

Tim će testnu trku imati tokom 2024., dodao je on, s tim što će oficijelni ulazak u reli biti 2025.

Sintetička goriva će razviti Aramco, koji će ujedno biti i snabdevač i partner Renault grupacije i Geelyja u okviru planiranog poduhvata koji podrazumeva razvoj i konstruisanje motora s unutrašnjim sagorevanjem pod nazivom „Horse“ (konj).

Šef Renault grupacije, Luka de Meo, rekao je da će se sintetička e-goriva, koja se mogu proizvesti uz pomoć obnovljive energije, dobro podudarati s Dacijom, niskobudžetnim brendom za koji je rekao da će postati čisto električan što je moguće kasnije, da bi se cene održale što nižim.

Evropska unija je nedavno saopštila da će e-goriva izuzeti iz regulative koja na snagu treba da stupi 2035., i koja obavezuje proizvođače da od te godine prodaju isključivo automobile s nultom emisijom.

Dakar reli je začet kao Pariz-Dakar krajem sedamdesetih, ali je iz bezbednosnih razloga izmešten najpre iz Afrike u Južnu Ameriku, da bi se sada vozio u Saudijskoj Arabiji.

Lob, čovek koji je osvojio čak devet WRC šampionata s Citroenom, rekao je da je njegov glavni fokus na Dakaru, kao i da želi da se zajedno s Dacijom bori za pobedu.

On i Kristina Gutijeres su šampioni Extreme E serije iz 2022., u kojoj učestvuju čisto električni terenci.

Tim će uključiti eksperte iz Renault grupacije, koja sponzoriše Formula 1 tim, kao i timove u trkama izdržljivosti pod brendom Alpine.

Le Vot je takođe rekao da je učešće na Dakar reliju u skladu s nedavnim fokusom marketinga Dacije vezanog za avanturu i prirodu, uključujući novi Manifesto konceptni automobil i električni „bagi“.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime