Naslovna ECO2 Stellantis proslavlja otvaranje prvog centra za tehnologije baterija u Italiji

Stellantis proslavlja otvaranje prvog centra za tehnologije baterija u Italiji

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Stellantis je juče, 11. septembra, svečano obeležio otvaranje svog prvog Centra za tehnologije baterija u kompleksu Mirafiori u Torinu, Italija.

Investicija od 40 miliona evra za razvoj ovog najsavremenijeg centra unapređuje sposobnosti kompanije Stellantis za dizajniranje, razvoj i testiranje baterija, modula, visokonaponskih ćelija i softvera koji će napajati buduća vozila Stellantisovih brendova. Centar je najveći u Italiji i među najvećima u Evropi.

Više od 100 zaposlenih u Centru za tehnologije baterija Mirafiori, od kojih su većina dodatno obučeni radnici kompanije Stellantis, obavljaće i nadgledaće stres testove u različitim klimatskim uslovima, testiranje trajnosti, razvoj i kalibraciju sistema za upravljanje baterijom (BMS) i rasklapanje paketa i ćelija radi analize i poređenja.

Stellantis takođe gradi Centar za tehnologije baterija u Severnoj Americi, u Vindzoru u Ontariju, u Kanadi, kao deo globalne mreže za razvoj i proizvodnju baterija, koja će obuhvatati šest giga-fabrika.

„Imamo jedinstvenu priliku da redefinišemo mobilnost, pružajući pametna i održiva rešenja za naše kupce,“ izjavio je Ned Ćurić (Ned Curic), glavni inženjer i tehnološki direktor kompanije Stellantis. „Naš novi Centar za tehnologije baterija u Mirafioriju okuplja alate i talentovane ljude koji su nam potrebni da dizajniramo, testiramo, proverimo i proizvedemo proizvode koji će zadovoljiti potrebe naših kupaca i ubrzati uvođenje vodećih električnih vozila koja su usmerena na potrebe kupaca širom sveta.“

Otvaranje Centra za tehnologiju baterije Mirafiori potvrđuje posvećenost kompanije Stellantis Italiji i svojoj radnoj snazi u toj zemlji.

Vertikalna integracija ključnih koraka u proizvodnji baterija za električna vozila – od dizajna, preko razvoja i testiranja, do proizvodnje – čini srce strategije kompanije Stellantis za proizvodnju vodećih električnih vozila sa fokusom na potrebe kupaca. Kao što je navedeno u prezentaciji povodom manifestacije EV Day 2021, plan kompanije Stellantis za baterije obuhvata strategiju sa dva hemijska sastava, kako bi se zadovoljile potrebe svih kupaca, postigla efikasnost dizajna ćelija i modula baterija, kao i montaži kućišta i paketa radi postizanja konkurentnosti u troškovima.

Centar za tehnologije baterija Mirafiori prostire se na 8.000 kvadratnih metara (86.111 kvadratnih stopa) raspoređenih na tri nivoa. Srce centra čine 32 klimatske komore za testiranje – 24 komore za testiranje baterija i osam komora za testiranje ćelija.

Klima u 24 komore može se kontrolisati u pogledu vlažnosti i temperature, sa rasponom od -40 do 60 stepeni Celzijusa (-40 do 140 stepeni Farenhajta) i maksimalnom promenom od 20 stepeni u minuti. Centar može istovremeno testirati do 47 baterija.

Dizajniran za budući rast, energetski sistem tehnološkog centra može koristiti do 1,2 kilovolta (kV) i 2,2 megavata (MW) po ćeliji za test.

Osam ćelijskih komora mogu testirati 96 ćelija istovremeno. Ovaj deo tehnološkog centra će uglavnom biti posvećen ispitivanju inovativne hemije baterija i karakterizaciji ponašanja ćelija za budući razvoj.

Kao deo strateškog plana Dare Forward 2030, Stellantis je najavio planove za postizanje 100% prodaje putničkih BEV vozila u Evropi i 50% prodaje putničkih vozila i lakih teretnih vozila sa BEV pogonom u Sjedinjenim Američkim Državama do 2030. godine. Da bi postigla ove ciljeve prodaje, kompanija će obezbediti približno 400 GWh kapaciteta baterija, uz podršku šest fabrika za proizvodnju baterija u Severnoj Americi i Evropi. Stellantis je na putu da postane korporacija sa neto nultom emisijom ugljenika do 2038. godine, uključujući sve oblasti, uz kompenzaciju preostalih emisija u jednocifrenom procentualnom iznosu.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime