Naslovna INFO VW oficijelno ukida manuelni menjač u Golf GTI i R modelima

VW oficijelno ukida manuelni menjač u Golf GTI i R modelima

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Golf GTI će tokom restilizacije izgubiti manuelni menjač kao opciju.

U principu, sudbina tradicionalne transmisije je bila „zakucana“ nakon što je predstavljen GTI 380 prošlog avgusta. Kada je „hot heč“ iz specijalne edicije lansiran, Nemci su saopštili da će 2024. biti poslednja godina u kojoj će Golf R biti dostupan s ručicom menjača. Upkos glasinama u kojima se tvrdilo da će treća papučica preživeti redovnu restilizaciju, to se ipak neće desiti.

U razgovoru s redakcijom Automotive News Europea na CES-u u Las Vegasu, šef razvoja Volkswagena, Kaj Grinic, objasnio je zašto vlasnici R-a više neće sami menjati „brzine“. Glavni razlog se tiče ekološke regulative. Naime, mada je Euro 7 malo „popustio stisak“ u poređenju s inicijalnim predlogom, treba imati u vidu da je rad na restilizaciji započeo ranije, kada je izgledalo da će Euro 7 standardi biti značajno oštriji.

Pored toga, Golf opremljen DSG-om se smatra mnogo popularnijim, što dokazuje i najčešći izbor kupaca kada je reč o modelu osme generacije. Čak i kod GTI verzije, samo pet odsto kupaca na globalnom planu, odlučuje se za šestostepeni menjač, dok izbor 95 odsto ostalih pada na jedinicu s dvostrukom spojnicom. Činjenica da se polovina kupaca GTI-a u SAD prošle godine odlučilo za ručni menjač, nije bila dovoljna da se on spase.

Naravno, manuelna transmisija je bila dostupna u Evropi na niže pozicioniranim verzijama Golfa, ispod GTI i R performantnih modela. Ostaje da se vidi da li će se s tom praksom nastaviti i posle restilizacije koja će nastupiti uskoro. Ukoliko ode u prošlost, neće nedostajati onima koji kupuju prestižnije verzije popularnog modela, ali su entuzijasti svakako tužni zbog činjenica da papučica kvačila više neće biti prisutna u GTI i R modelima.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

1 komentar

  1. […] Volkswagen je odbacio manuelni menjač u Golfu s nedavno obnovljenom verzijom Mk 8. Dok je primena izuzetno strogih EU standarda vezanih za emisiju izduvnih gasova i buku (Euro 7) odložena za 2027., VW je razvio Mk 8.5, da bi ranije ispunio dotične zahteve. Zbog izvesne kombinacije troškova, emisije štetnih gasova i niske prodaje, kompanija je odlučila da napusti manuelni menjač, uprkos činjenici da se veliki broj broj GTI i R modela u Americi prodaje s ručnim jedinicama. […]

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime