Naslovna ECO TECH BMW pravi značajan proboj na planu baterija

BMW pravi značajan proboj na planu baterija

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

„Anksioznost izazvana ograničenim dometom“, odnosno strah da ne ostanete negde na putu bez „goriva“ (a stanice za punjenje nigde na vidiku), ostaje jedna od glavnih prepreka ka masovnijem usvajanju električnih automobila.

Međutim, nova BMW-ova tehnologija baterija mogla bi u dobroj meri ljude da oslobodi dotičnog straha, jer bi mogla da obezbedi domet od preko 965 kilometara jednim punjenjem.

Nova tehnologija pristiže otprilike u isto vreme kada je nemački proizvođač ušao u partnerstvo s kompanijom iz Mičigena pod imenom One Next Energy, u cilju kreiranja baterije „dualne hemije“ pod imenom „Gemini“. „Dualna hemija“ zapravo znači da baterija poseduje i litijum-gvožđe-fosfatne ćelije za kraća putovanja, kao i ćeliju bez anode koja se aktivira posle 150 kilometara radi napajanja baterije za duža putovanja.

Specifičnosti načina na koji sve to funkcioniše verovatno je najbolje prepustiti stručnjacima u oblasti baterija, ali rezultat se ogleda u tome da će novi BMW iX moći da prevali 978 kilometara jednim punjenjem, što je potvrđeno kroz WLTP ciklus testiranja.

Većina drugih električnih vozila ne može ni izbliza da „dobaci“ do tih vrednosti. Poređenja radi, trenutno najveći domet imaju modeli kao što su Lucid Sapphire Air i Tesla Model S, sa 687, odnosno 637 kilometara, mada je nepobitno utvrđeno da Tesla preteruje sa svojim procenama autonomije.

Ipak, BMW iX s novom baterijom još uvek nije dostupan. One Next Energy treba da izbrusi sistem u svrhu komercijalizacije, ali rani testni rezultati se čine obećavajućim.

Još jedan faktor koji bi trebalo da bude od pomoći u smanjenju famozne „anksioznosti“ je da stanice za punjenje budu sveprisutne, čak i u udaljenijim oblastima.

Izvor: AutoMoto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime