Naslovna INFO INDUSTRIJA Toyota permanentno zatvara fabriku u Rusiji

Toyota permanentno zatvara fabriku u Rusiji

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Rat Rusije s Ukrajinom ne jenjava, tako da ne čudi što je Toyota trajno obustavila proizvodnju u fabrici u Sankt Peterburgu. Ipak, japanska marka će ostati prisutna sa servisnim aktivnostima.

Toyota je suspendovala poslovanje u Sankt Peterburgu 4. marta, samo nedelju dana nakon početka ruske invazije na Ukrajinu. Sankcije nametnute Rusiji su prouzrokovale značajne prekide u lancima snabdevanja, ali je Toyota zadržala fabriku u „status kvo“ stanju, spremnu za nastavak proizvodnje ukoliko se situacija promeni.

U saopštenju koje je Toyota izdala 23. septembra, kompanija kaže da ne vidi mogućnost nastavka poslovanja u skorije vreme, što zatvaranje fabrike čini permanentnim. Zaposleni pogođeni ovim zatvaranjem dobiće pomoć Toyote za pronalaženje novog radnog mesta, obuku za sticanje novih veština i „blagostanje, uključujući finansijsku podršku koja prevazilazi zakonske zahteve“.

Izgradnja fabrike u Sankt Peterburgu je započela 2005., dok je proizvodnja startovala 2007. s Toyotom Camry, da bi se kasnije proširila na RAV4 2016. Pri punom kapacitetu, ova fabrika je mogla da isporučuje 100.000 vozila godišnje, koja su prodavana uglavnom u Rusiji. Neki modeli su bili predviđeni za izvoz u susedne zemlje poput Belorusije. Što se tiče budućnosti ovog pogona, sugeriše se da bi Toyota mogla da ga proda, ali za sada nema bilo kakvih oficijelnih poteza po tom pitanju. Toyotin portparol je izjavio da ako pogon u Sankt Peterburgu bude prodat, u njemu se neće jednostavno proizvoditi rebrendirane Toyote.

Kraj proizvodnje u Rusiji ne znači da će japanska kompanija u potpunosti napustiti ovu zemlju. S brojnim vozilima koja su na putevima, kao i razvijenom prodajnom mrežom, Toyota će i dalje biti prisutna u Moskvi da bi obavljala servisiranje postojećih Toyotinih i Lexusovih vozila. Međutim, i taj deo poslovanja će biti restruktuiran u skladu s aktuelnom situacijom.

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime