Naslovna ECO2 Švajcarci zabranjuju upotrebu električnih automobila?

Švajcarci zabranjuju upotrebu električnih automobila?

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Ironija je što jedna zemlja, koja na prioritetno mesto stavlja ekologiju i održiv prevoz, razmatra zabranu upotrebe električnih automobila.

Švajcarska bi mogla da se suoči s ozbiljnim problemima u isporuci električne energije ove zime zbog smanjene proizvodnje u susednim zemljama. Švajcarci uvoze električnu energiju iz Francuske i Nemačke, koje takođe imaju sopstvene probleme.

Pomalo bizarno, ali Švajcarska bi mogla da postane prva zemlja na svetu koja će zabraniti upotrebu električnih automobila, da bi obezbedila dovoljnu količinu električne energije za predstojeću zimu. Mada Francuska i Nemačka prestrojavaju svoje energetske sisteme i odvajaju se od zavisnosti od ruskog gasa, tranzicija ipak nosi izvesne teškoće, tako da bi Francuzi po prvi put u poslednjih nekoliko decenija mogli da se nađu u situaciji da uvoze električnu energiju da bi zadovoljili potrebe.

Federalna švajcarska komisija za električnu energiju, Elcom, u junu je saopštila da bi snabdevanje ove zime moglo biti nestabilno zbog smanjene dostupnosti energije iz francuskih nuklearnih elektrana. Situacija je slična i s Nemačkom. Zbog smanjene proizvodnje energije ove godine zbog različitih globalnih faktora, očekuje se da ove zemlje imaju dovoljno za sebe, ali ne i za izvoz, što u pitanje dovodi isporuke Švajcarskoj.

Sve je rezultiralo time što je Elcom razvio plan u četiri koraka, koji podrazumeva smanjenu upotrebu električne energije, da bi se raspolagalo dovoljnom količinom za zimu. Naravno, najhladnije godišnje doba u Evropi zna da bude oštro, a Švajcarska je uz to planinska zemlja. U okviru eventualnih mera bi se mogla naći i zabrana punjenja električnih automobila, da bi se smanjila potrošnja u gradovima. Samo za „apsolutno neophodna putovanja“ će vlasnicima elektromobilima biti dozvoljeno da pune baterije. Ovo je prilično ekstremna mera, koja ukazuje na ozbiljnost problema.

Ipak, ovo će verovatno biti jednokratna stvar, jer je za očekivati da se snabdevanje gasom stabilizuje sledeće godine. S druge strane, jasno je do koje mere je globalna trgovina značajna  u današnje vreme, kao i činjenica da geopolitička situacija u jednom delu sveta može da utiče na zemlje s druge strane globusa. Naravno, ironično je to što se svet okreće elektromobilima da bi se oslobodio zavisnosti od fosilnih goriva, a upravo bi vlasnici električnih automobila mogli da budu prvi na udaru kada je reč o štednji.

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime