Naslovna AKTUELNO Audi kaže da će nas finalni RS modeli “raspametiti”

Audi kaže da će nas finalni RS modeli “raspametiti”

U slučaju da ste propustili ovu informaciju, treba znati da će Audi lansirati svoj poslednji novi automobil koji pokreće motor s unutrašnjim sagorevanjem za nekoliko godina, jer će svaki novi proizvod od 2026. biti isključivo električni.

Od 2033. premijum marka iz Ingolštata će prodavati samo elektromobile, s mogućim izuzetkom u Kini, gde bi lokalna potražnja mogla da odredi da „četiri prstena“ nastave proizvodnju automobila s motorima SUS. Pre nego što počne postepeni prelazak na EV, automobili sa konvencionalnim pogonom će otići u velikom stilu.

Nakon što je u intervjuu za Autocar najavio da će A8 sledeće generacije biti premijerno predstavljen 2024., kao Grandsphere spreman za proizvodnju, šef dizajna kompanije je seo i razgovarao s ekipom iz magazina Top Gear. Kada su ga pitali o planovima u vezi s benzinskim automobilima koji su privlačni entuzijastima, Mark Lihte je iskoristio priliku da spomene finale RS modela po pitanju motora sa unutrašnjim sagorevanjem:

„Obećavam vam, i EV i SUS će biti impresivni. Posebno  RS modeli poslednje generacije s motorima s unutrašnjim sagorevanjem, oni će biti vau… neverovatni.”

Lihte se udržao od deljenja detalja, jer se intervju uglavnom vrteo oko električnih vozila. Međutim, već znamo da će sledeće generacije RS4 i RS6 koristiti plug-in hibridne pogone, tako da su dani čistih „SUS“ modela sa oznakom RS odbrojani. R8 se gasi, kao i TT RS, dok RS Q3 i njegov Sportback ekvivalent, verovatno neće zadržati petocilindarski model nakon ove generacije.

Što se tiče električnih vozila, koncept A6 e-tron za 2021. je „veoma konkretan“ vesnik sledećeg serijskog automobila, koji će zadržati 90 odsto postojećeg stajlinga. Mark Lihte je pomenuo da se radi na verziji proširene karoserije za RS6 e-tron, zajedno s većim točkovima i širim tragom.

Imajmo na umu da je Audi takođe predstavio A6 Avant e-tron, a logika nam govori da će RS6 biti karavan. Uz to, vredi istaći da je u prošlosti bilo RS6 limuzina, ali to je bilo pre dana RS7 Sportbacka, koji služi kao indirektna zamena. Šef dizajna u Ingolštatu rekao je za Top Gear da će RS6 e-tron postati njegov svakodnevni prevoz, koji je već električni automobil, pošto Lihte trenutno koristi e-tron GT.

Prethodni tekstBMW M3 Sedan vs BMW M3 Touring (VIDEO)
Sledeći tekstMercedes-Benz GLC se nije proslavio na testu “severnog jelena” (VIDEO)

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime