Naslovna AKTUELNO Tesla priprema tri nova modela uključujući i “ulazni”

Tesla priprema tri nova modela uključujući i “ulazni”

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Nakon što je veći deo prošlomesečne prezentacije na Danu investitora posvetio trećem delu Master plana, Tesla je svoju dugoročnu strategiju stavio „na papir“, otkrivši pritom zanimljive detalje.

Dokument koji je proizvođač električnih automobila podelio na svojoj internet stranici je prilično tehničke prirode, budući da akcenat stavlja na pretpostavke, izvore i kalkulacije koje stoje iza Master plana deo 3. Iako je posvećen strategiji i održivosti baterija kompanije, dokument sadrži i neke uzbudljive informacije o budućim proizvodima.

Reč je o „tizeru“ tri nova vozila u poglavlju „Baterije za transport“. Preciznije, teksaški proizvođač je spomenuo vozilo iz C segmenta, što je najverovatnije „čuveni“ ulazni hečbek od 25.000 dolara, zatim komercijalno-putničko vozilo i autobus. U tabeli uključenoj u dokument, Tesla otkriva detalje u vezi s kapacitetom baterija i hemijom za svako od budućih vozila, uključujući i tri gore spomenuta:

Kompaktni model, poznat po nezvničnom nazivu Model 2 (ili Model Q), posedovaće litijum-jonsku bateriju od 53 kWh s LFP (litijum-gvožđe-fosfat) hemijom. U Tesli kažu da je niža energetska gustina ovog tipa baterije najprikladnija za vozila sa standardnim dometom, dok će „dalekometni“ modeli hemiju s višom energetskom gustinom (visok sadržaj nikla).

Pod „visokim sadržajem nikla“ Tesla podrazumeva nizak do nulti nivo kobalta u nikl-manganskim katodama, koje se trenutno proizvode i koje se razvijaju unutar kuće, kod dobavljača i u okviru istraživačkih grupa.

Tesla prognozira da kompaktni elektromobil, koji bi mogao da bude umanjena verzija Modela Y, ima potencijal da bude plasiran u 42 miliona primeraka, što je gotovo dvostruko više od procenjene prodaje aktuelne bestseler linije Modela 3/Y. Ipak, firma Ilona Maska nije pružila vremenski rok vezan za projektovanu prodaju.

Tesla navodno očekuje da Model 2 bude proizvođen u četiri miliona primeraka godišnje, od kojih bi dva miliona dolazilo iz nove Gigafabrike u Meksiku, s tim što bi ostatak bio podeljen između Giga Berlina i Giga Šangaja.

Kada je reč o drugom novom modelu, Tesla kaže da će dodični komercijalno-putnički van zahtevati spomenuti baterijski paket „s visokim sadržajem nikla“, kapaciteta 100 kWh. Kompanija predviđa da ovaj model ima potencijal da ostvari prodaju od 10 miliona jedinica, što bi ga učinilo trećim najbolje prodavanim automobilom u Teslinoj gami, nakon Modela 2 i Modela 3/Y.

Van, koji bi bio dostupan u putničkoj i komercijalnoj verziji, mogao bi, mada ne nužno, da bude robotaksi koji je Tesla mnogo puta spominjao u prošlosti, ili makar baza na kojoj će robotaksi biti izgrađen.

Na kraju, u Teslinom Master planu 3 se spominje autobus, koji će posedovati bateriju od 300 kWh LFP tipa. Kompanija procenjuje da bi ovo vozilo moglo biti plasirano u milion primeraka.

Još jednu zanimljivu karakteristiku čini kapacitet baterije naveden za Cybetruck – 100 kWh s hemijom s visokim sadržajem nikla. To svakako nije dovoljno da obezbedi autonomiju od 800 kilometara, ali s obzirom na to koliko puta su u Tesli promenili mišljenje u vezi s kamionetom do sada, ne mora da znači da je dotična baterija „uklesana u kamenu“.

Treba imati u vidu da postoji mogućnost da su navedeni paketi baterija jednostavno najmanji koji će biti dostupni za svaki model ponaosob.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime