Naslovna AKTUELNO Ilon Mask: Tesla može da prodaje automobile bez ikakve zarade

Ilon Mask: Tesla može da prodaje automobile bez ikakve zarade

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Mask je rekao da je Tesla jedini proizvođač automobila koji je u stanju da uradi tako nešto, jer bi u budućnosti profitirao na autonomnoj tehnologiji.

Cene Teslinih automobila koje se već izvesno vreme konstatno menjaju, predstavljaju enigmu za analitičare i investitore poslednjih meseci. Mnogi se pitaju kolike su zapravo profitne marže kompanije Ilona Maska.

Mada je to nešto što samo Teslini insajderi znaju, čini se da proizvođač električnih automobila ne bi imao ništa posebno protiv toga da dodatno smanji marže putem smanjivanja cena. Na konferenciji u vezi s prihodima u Q1 2023., održanoj 19. aprila, šef kompanije, Ilon Mask, rekao je da su u Tesli voljni da žrtvuju profit zarad većeg obima na kratkoročnom planu, podsetivši da je njegova firma posvećena smanjenju cena.

„Zauzeli smo kurs koji podrazumeva da je veći obim pravi izbor u odnosu na manji obim i više marže“, rekao je Mask.

Investitori i analitičari su Masku postavili nekoliko pitanja u vezi s „kresanjem“ cena nakon što je ih je kompanija spustila šest puta samo u toku ove godine. Jedno od pitanja je nagnalo Maska da prizna nešto neverovatno. Naime, južnoafričko-američki milijarder je rekao da bi Tesla tehnički mogao da prodaje svoje proizvode uz „nulti profit“, kao i da bi kompanija umesto toga mogla da zarađuje u budućnosti kroz softver autonomne vožnje.

„Tesla je u jedinstveno čvrstoj strateškoj poziciji, jer smo mi jedini koji proizvodimo automobile koje tehnički možemo da prodajemo uz nulti profit za sada, a zatim ostvarimo ogromnu ekonomsku dobit u budućnosti kroz sisteme autonomne vožnje. Niko drugi to ne može da uradi. Nisam siguran do koje mere će neki od vas znati da cene dubinu ovoga što sam upravo rekao, ali je to izuzetno važno.“

On je dodao da Tesla očekuje da će njegova vozila biti sposobna da tokom vremena „generišu značajan profit kroz autonomnu vožnju“, naglasivši da je „bolje isporučiti velik broj automobila po nižoj marži i sledstveno tome ubirati plodove u budućnosti u međuvremenu usavršavajući autonomnu vožnju.“

S tim u vezi, on je ponovo uverio investitore da Tesline marže ostaju među najzdravijim u industriji, čak i nakon višestrukih rundi smanjenja cena ove godine u okviru kompletne game.

Kompanija nije ostvarila prognoze vezane za ukupnu bruto maržu tokom prvog kvaratala – 19 odsto u poređenju s očekivanih 22 odsto, kako su predviđali analitičari, dok je neto prihod opao za 24 odsto na 2,5 milijardi dolara  u poređenju s prethodnim kvartalom, uprkos rekordnom broju isporuka tokom prvog tromesečja – 422.875.

Mask je takođe rekao da bi Teslina globalna proizvodnja trebalo da dostigne između 1,8 i 2 miliona jedinica ove godine, u poređenju 1,4 miliona u 2022.

Iako bi smanjenje cena moglo biti dobro za povećanje obima, neki analitičari kažu da bi to moglo da naškodi brendu tokom vremena, jer je održavanje prestiža marke, uz istovremeno pokušavanje povećanja obima, teško dugoročno balansirati.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime