Naslovna ECO2 Toyota od 2035. u Evropi isključivo s električnim automobilima

Toyota od 2035. u Evropi isključivo s električnim automobilima

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Prisiljen da vrši strateške izmene planova zbog vladajuće regulative, japanski gigant nema mnogo manevarskog prostora, tako da će morati kompletnu evropsku ponudu da konvertuje u čisto električnu.

Toyota je konstantno prisutna u vestima u poslednjih nekoliko meseci, prvenstveno iz razloga što je pod dirigentskom palicom Akija Tojode bila nevoljna da što pre svim snagama uđe u elektrifikaciju svog globalnog portfolija. Na drugom mestu, japanska kompanija je nedavno objavila planove vezane za razvoj i prodaju čvrstih baterija, koje će novoj generaciji elektromobila obezbediti autonomiju od preko 1450 kilometara.

Međutim, čak i s potonjim razvojem događaja, koncern će nastaviti s prodajom hibridnih, „plug-in“ hibridnih i vodonično pogonjenih vozila u toku naredne dekade, s 1,7 miliona elektromobila koji će biti proizvođeni godišnje do 2030., od ukupne brojke od 3,5 miliona, što uključuje i modele s motorima s unutrašnjim sagorevanjem i pogonske sklopove bazirane na vodoniku.

Međutim, na jednom od najvažnijih tržišta, evropskom, Toyota će biti prisiljena da se odrekne benzinskih pogonskih sistema, jer zakon EU kaže da će sve nove automobile u u prodaji od 2035. morati da odlikuje nulta emisija. Budući da je broj stanica za punjenje vodonikom minoran na Starom kontinentu, ekstremno je teško posedovati i koristiti takav automobil. Samim tim jasno je da će japanski proizvođač morati da se osloni na električne automobile u Evropi, čemu ide u prilog i ubrzan razvoj infrastrukture.

Met Herison, glavni operativac Toyote, rekao je da japanski proizvođač ne podržava Euro 7 standarde koje je predložila Evropska unija, koji prisiljavaju proizvođače automobila da skrešu prosečnu flotnu emisiju ugljen-dioksida za 55 odsto do 2030. u poređenju s nivoima iz 2021.

Pored toga, on ne očekuje da će norme u potpunosti biti odbačene, već da će biti ublažene na „nešto realističnije“. S tim u vezi, Nemačka i Italija su u martu uložile prigovore u vezi s evropskim planom, uz „amandman“ da budu dozvoljena e-goriva.

Bićemo spremni da 100 odsto prodajemo baterijske električne automobile od 2035., rekao je Herison, procenjujući da će udeo u prodaji električnih automobila od „nule“ u 2022. porasti na 15 odsto u 2025., odnosno 55 odsto u 2030.

Ovo koincidira s nedavno obelodanjenim planom koncerna da poveća proizvodnju baterijskih električnih automobila na 1,7 miliona na globalnom planu do 2030., kada će navodno baterije u čvrstom stanju omogućiti voznu autonomiju od preko 1.500 kilometara.

Međutim, neće samo Toyota morati da se povinuje zakonu. Svi proizvođači automobila koji svoja vozila prodaju u EU, moraće da urade isto ako žele da ostanu u poslu.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime