Naslovna ECO2 Volvoovi elektromobili će moći da pune baterije na Teslinim punjačima

Volvoovi elektromobili će moći da pune baterije na Teslinim punjačima

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club
Volvo Concept Recharge

Švedski proizvođač automobila, Volvo Cars, saopštio je da je potpisao ugovor s Teslom, po kojem će vlasnici Volvoovih električnih vozila moći svoje ljubimce da pune na 12.000 stanica u Severnoj Americi, počev od sledeće godine.

Po dotičnom ugovoru, Volvoovi elektromobili će se opremati priključcima dizajniranim od strane Tesle, koji nose naziv „North American Charging Standard“, i to od 2025.

Ovo partnerstvo s Teslom čini se da je identično onom koju je kompanija Ilona Maska ostvarila poslednjih nedelja s Ford Motorom, General Motorsom i Rivianom. Dok drugi rivali, uključujući Hyundai i Stellantis kažu da razmatraju slične poteze, Volvo je prvi evropski proizvođač koji je formalno prihvatio NACS standard za svoje elektromobile koje prodaje preko „velike bare“.

„Želimo da učinimo život s električnim automobilom što je moguće lakšim“, rekao je šef Volvoa, Džim Rouen. „Jedan od glavnih faktora privlačenja većeg broja vozača ka električnim automobilima, što je ključni korak u ostvarivanju održivog transporta, je lak i pogodan pristup infrastrukturi.“

Volvo kaže da će njegovi elektromobili moći da koriste Tesline „Superchargere“ s adapterom već u prvoj polovini 2024. Švedski proizvođač će dodati lokacije Teslinih punionica pratećoj mobilnoj aplikaciji.

Većina električnih automobila u SAD koji ne koriste Tesline punjače oslanjaju se na javni „Combined Charging System“ standard. Dok Teslina vozila mogu koristiti CCS punjače uz pomoć odgovarajućeg adaptera, s druge strane jedina su koja se mogu puniti na punjačima svoje kompanije.

Teslin NACS sistem punjenja je bio vlasnički do kasno u drugoj polovini prošle godine, kada je kompanija objavila tehničke detalje svog sistema i saopštila da svako može da usvoji dotični standard.

Nedostaci CCS-a predstavljaju rastuću zabrinutost za detroitske proizvođače, jer svi ulažu milijarde u novi talas električnih automobila koji će na scenu stupiti u narednih nekoliko godina. Nekoliko istraživanja je pokazalo da je CCS mreža punjenja mnogo nepouzdanija od Tesline. Pored toga, CCS priključak za brzo punjenje je veći i teži od Teslinog NACS priključka, što zna da predstavlja problem za starije ili hendikepirane vozače kada je o baratanju reč.

Nekoliko kompanija koje se bave infrastrukturom punjenja, kao što su mreže EVgo i ChargePoint, kao i proizvođači punjača za električne automobile uključujući ABB i Blink Charging, rekli su da su započeli dodavanje NACS priključaka na svoje punjače ili planiraju da to urade u narednim mesecima.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime