Naslovna INFO INDUSTRIJA Stellantis predstavio STLA Medium platformu

Stellantis predstavio STLA Medium platformu

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Stellantis N.V. predstavlja STLA Medium globalnu platformu za BEV s vrhunskim elementima, uključujući najbolju autonomiju u klasi od 700 kilometara, energetsku efikasnost, snagu motora i brzinu punjenja.

STLA Medium platforma nudi veliku autonomiju u kombinaciji sa osmišljenom fleksibilnošću kako bi mogla da podrži različite vrste vozila i pogonske konfiguracije na tržištu, u C i D segmentima, koji su u 2022. godini zabeležili prodaju od 35 miliona vozila – gotovo polovinu od ukupno 78,5 miliona vozila prodatih globalno te godine.

Danas, Stellantis brendovi nude 26 različitih modela vozila u tim segmentima na različitim platformama. Na STLA Medium platformi se može proizvoditi do dva miliona vozila godišnje u nekoliko fabrika širom sveta, počevši ove godine u Evropi. 

 „Ono što danas vidimo rezultat je malo više od dve godine inovacija bez kompromisa kako bismo pružili čistu, sigurnu i pristupačnu mobilnost, podržanu našom investicijom od 30 milijardi evra u elektrifikaciju i softver do 2025. godine,“ rekao je Karlos Tavares (Carlos Tavares), izvršni direktor kompanije Stellantis. „Platforma STLA Medium demonstrira snagu globalne tehnološke zajednice Stellantisa, pružajući proizvode koji su izuzetno usredsređeni na naše kupce i koji menjaju dugogodišnje pretpostavke o saobraćaju dok težimo ka nultim emisijama ugljenika do 2038. godine.“

STLA Medium je prva od četiri globalne BEV platforme koje su predstavljene na Danu električnih vozila 2021. godine, a koje podržavaju buduće proizvode kompanije i ključne su za postizanje ambicioznih ciljeva strateškog plana Stellantis Dare Forward 2030, uključujući postizanje 100% prodaje putničkih vozila sa baterijskim električnim pogonom (BEV) u Evropi i 50% prodaje putničkih vozila i lakih teretnih vozila sa BEV pogonom u Sjedinjenim Američkim Državama do 2030. godine. Plan Dare Forward 2030 ima za cilj smanjenje emisija ugljen-dioksida za polovinu do 2030. godine, upoređujući sa merenjima iz 2021. godine, i postizanje neutralnosti u emisiji ugljenika do 2038. godine, sa jednocifrenim procentualnim kompenzacijama preostalih emisija.

STLA Medium platforma je dizajnirana da premaši očekivanja kupaca

Platforma STLA Medium, koja je dizajnirana za BEV vozila, pruža najbolju autonomiju u klasi od preko 700 km s Performance paketom, dok Standardni paket ima autonomiju od preko 500 km prema proceduri WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure). Sa korisnom energijom do 98 kilovat-sati (kWh), STLA Medium je najbolja u klasi po ugrađenoj energiji između točkova

STLA Medium, koja koristi električnu arhitekturu od 400 volti, pruža najbolju energetsku efikasnost i vreme punjenja, kao i povezanost sa ekosistemom punjenja i usluga koji poboljšavaju svako putovanje. U zavisnosti od primene, potrošnja može biti manja od 14 kWh na 100 km, što je najbolja energetska efikasnost u klasi. Vlasnici će moći da napune svoju bateriju od 20% do 80% za 27 minuta, brzinom od 2,4 kWh po minuti.

Vozila bazirana na platformi STLA Medium će se prodavati širom sveta i biće dostupna sa prednjim pogonom ili pogonom na sva četiri točka uz dodatak drugog električnog pogonskog modula na zadnjem delu, sa snagom BEV pogona u rasponu od 160 do 285 kW. 

Stilovi karoserije će uključivati putnička vozila, krosovere i terence. Fleksibilnost platforme STLA Medium pruža dizajnerima Stellantis-a slobodu da kreiraju vozila sa: 

  • Međuosovinskim rastojanjem koje može varirati između 2.700-2.900 milimetara 
  • Ukupnom dužinom vozila u rasponu od 4,3-4,9 metara 
  • S razmakom od tla većim od 220 mm kako bi se osigurala sposobnost vožnje van puta i performanse 
  • Točkovima prečnika do 750 mm, ključnim atributom za dizajn platforme.

Stručnjaci za inženjering i proizvodnju u Stellantis-u su se fokusirali na postizanje što efikasnije instalacije modularnog, visoko gustog jednoslojnog baterijskog paketa u fabrici montaže, maksimiziranje prostora unutar vozila i poboljšanje vožnje i upravljivosti sa niskim centrom gravitacije. Komponente platforme, poput sistema za grejanje/hlađenje kabine, upravljanja, asistencije pri kočenju i pogona su dizajnirane da minimiziraju potrošnju energije. Ti napori se kombinuju sa širokom upotrebom laganih i čvrstih materijala radi optimizacije autonomije vozila i pružanja izuzetnih performansi vožnje i upravljivosti.

STLA Medium će pružiti najbolju cenu pakovanja baterija u klasi koja takođe poboljšava proizvodne obime. Obodne dimenzije baterijskog paketa su konstantne među opcijama za skladištenje energije, sa zajedničkim postoljem i dizajnom za hlađenje 

Platforme koje ne zastarevaju

Porodica STLA platformi (Small/Medium/Large/Frame) je konstruisana tako da ne zastareva – modularna i inherentno fleksibilna u međuosovinskom rastojanju, širini, previsu, visini od tla i dizajnu vešanja. Mogućnosti i performanse vozila baziranih na STLA platformi će se prilagođavati i unapređivati tokom godina implementacijom STLA Brain arhitekture, STLA SmartCockpit i STLA AutoDrive platformi – omogućavajući ažuriranje softvera putem interneta i unapređenog  hardvera.

Ugrađena fleksibilnost obuhvata i pogonsku konfiguraciju: prednji pogon, zadnji pogon, pogon na sva četiri točka i s više izvora pogona – pokrivene porodicom od tri skalabilna električna pogonska modula (EDM).

Platforme su dizajnirane sa mogućnošću prilagođavanja budućim hemijama baterija, uključujući baterije bez nikla i kobalta, kao i baterije u čvrstom stanju. To omogućava Stellantis brendovima da prilagode sposobnosti vozila za idealan balans između cene i performansi.

Izvor: Stellantis

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime