Naslovna AKTUELNO Mercedes neće pratiti Teslinu cenovnu strategiju

Mercedes neće pratiti Teslinu cenovnu strategiju

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Zašto je cenovna stabilnost ključna za Mercedes i kako je kompanija došla do odluke da usvoji NACS standard?

Pokušaj odabira pravog trenutka za kupovinu elektromobila sve više liči na pokušaj tempiranja tržišta. Dakle, radi se o gubitničkoj igri u startu.

Tesla je započeo vladajući trend, menjajući cene Modela 3 i Y na osnovu hira i kaprica. U poslednje vreme, elektrifikovana divizija Forda prati taj primer, a cene F-150 Lightninga i Mustanga Mach-E rastu i padaju kako bi se uskladile s krivom potražnje za koju se pokazalo da je u najboljem slučaju promenljiva.

Ne očekujte da će Mercedes-Benz biti sledeći igrač u u ovoj maloprodajno-cenovnoj igri. „Uvek gledate stvari s operativne tačke gledišta, posmatrate potražnju i ponudu, bez obzira o kojem tržištu se radi. Međutim, drastični potezi za robnu marku kao što je Mercedes, obično nisu pravi put ka napretku“, rekao je Ola Kelenijus, izvršni direktor Mercedes-Benza.

Štutgartski proiizvođač je u misiji elektrifikovanja kompletnog portfolija, agresivno lansirajući nove automobile kao što su čisto električni EQE i EQS, dok će tradicionalniji, poput nove E-Klase, biti dostupni samo kao hibridi. Sve je to deo plana Ambition 2039. „Za nas“, rekao je Kelenijus, „destinacija je jasna: mobilnost mora da ide na nultu emisiju. Nema ’ako’ i ’ali’“.

Međutim, trenutno stanje u globalnoj ekonomiji baš i ne olakšava taj pomak. Kelenijus kaže da je inflacija u velikim svetskim ekonomijama, praćena povećanjem kamatnih stopa, stvorila situaciju „u kojoj možete doživeti makroekonomsko zahlađenje“.

Ekonomija koja se „hladi“ nije idealna za pokretanje korporativnog „reseta“, poput onog kroz koji sada prolazi Mercedes-Benz, što je promena koja dolazi sa značajnim troškovima. „Mi ulažemo milijarde, desetine milijardi u ovo, očigledno ne samo u elektrifikaciju, već u sve ostalo što se dešava u automobilskoj industriji“, rekao je Kelenijus.

Lansiranje novih proizvoda u rastućim ekonomijama bi pomoglo da se vrati deo tih investicija, ali to u poslednje vreme predstavlja izvestan izazov. Kina je trebalo da odigra ključnu ulogu. „Mnogi posmatrači, ekonomski analitičari, profesori itd. mislili su da će kinesko tržište odmah ponovo skočiti nakon Kovida“, rekao je Kelenijus.

Kako sada kinesko tržište izgleda? „Pomalo ravno“, dodao je on. „Vi kao proizvođač automobila morate da odlučite kako ćete igrati na tržištu u tom kontekstu?“

Za Mercedes-Benz, kaže generalni direktor ove kompanije, stabilnost cena je ključna: „Pobrinuti se da ove prelepe mašine koje pravimo budu dugovečne, da zadrže visoku vrednost i tako dalje, za nas je najveći prioritet.“

Cenovna stabilnost zahteva fleksibilnost na drugim poljima. Sposobnost Mercedes-Benza da zadovolji potražnju, prelazeći s elektromobila na modele s motorima s unutrašnjim sagorevanjem na istim proizvodnim linijama, od ključnog je značaja. „Pogledajte naše velike pogone na jugoistoku i Alabami… možemo da proizvodimo i jedno i drugo“, rekao je Kelenijus. „Dakle, možemo da idemo na tržište. Ista stvar je u Nemačkoj. Ista stvar je u Kini i na drugim lokacijama širom sveta. Jasno je da imamo fleksibilnost proizvodnje, ali se pripremamo za budućnost koja uključuje znatno veći obim elektrifikacije“.

Dakle, Mercedes neće slediti Tesline stope u modifikovanju maloprodajnih cena na osnovu potražnje tržišta. To, međutim, ne uključuje jednu drugu stvar koju je takođe pokrenuo teksaški proizvođač: NACS. Mercedes je u julu najavio da će usvojiti standard koji je Tesla izneo u SAD, udaljavajući se od trenutnog CCS globalnog standarda.

Neki se plaše da će prebacivanje na drugi sistem stvoriti kratkoročnu konfuziju na tržištu kod kupaca koji sigurno neće želeti da ostanu s pogrešnim kablom u rukama. Kelenijus je, međutim, uveren da to neće biti problem. „Ne verujem“, rekao je Kelenijus, „jer ćemo se pobrinuti za naše mušterije u svim situacijama“.

Ta odluka, da se Mercedes stavi na stranu Tesle, nije doneta olako: „Rekli smo, kao kompanija, šta mislimo da je najverovatniji scenario u smislu koji će priključak biti dominantan u Severnoj Americi? Pažljivo uradivši analize, došli smo do presude da će srednjoročno i dugoročno rešenje pre biti NACS nego CCS“, rekao je Kelenijus.

On je nastavio da će, barem kratkoročno, postojati „koegzistencija“ između CCS-a i NACS-a na severnoameričkom tržištu, a kao deo toga, Mercedes-Benz se obavezao da će podržati i jedan i drugi sistem u svojoj predstojećoj, premijum orijentisanoj mreži punionica. Svaki punjač će imati dva kabla, tako da adapteri nisu potrebni – za sada, u svakom slučaju.

„Verujemo da je ovo potez koji zapravo otklanja sumnju i stvara sigurnost za kupce. Zato smo to uradili”, rekao je Kelenijus.

Izvor: EcoDrive

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime