Naslovna INFO INDUSTRIJA Nemačka automobilska industrija vraća pozicije

Nemačka automobilska industrija vraća pozicije

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Nemački proizvođači automobila imaju razloga za optimizam, bar tako kaže vodeći ekonomski institut.

Pozitivan razvoj događaja u vezi sa izvozom u SAD i Kinu, glavni je faktor ovog trenda.

Nemačka automobilska industrija je jedan od glavnih ekonomskih pokretača u ovoj zemlji, a sada može da pogleda u budućnost s više samopouzdanja nego što je to bio slučaj u poslednje vreme, sudeći po podacima Ifo instituta za ekonomska istraživanja sa sedištem u Minhenu.

U martu, indeks poslovne klime u ovom sektoru se popeo s -9,9 poena u februaru na -5,8. Poboljšana perspektiva u automobilskom sektoru je u najvećoj meri odgovorna za rast, s indeksom koji se s -29,5 popeo na -18,7 poena.

Nemačka automobilska industrija čini se da „je konačno  napravila otklon od najniže ekonomske tačke u drugoj polovini 2023., tako da u budućnost gleda s vraćenim samopouzdanjem“, kaže istraživačica iz Ifoa, Anita Velfl.

Izvozne nade podstiču optimizam

Izvozna perspektiva je pokazala posebno pozitivan rast, sa skokom od 23,7 na 13,8 indeksnih poena, što je najviši nivo od aprila 2023.

Čini se da je jedan od razloga za povećani optimizam pozitivan razvoj događaja u SAD i Kini, dva glavna nemačka izvozna tržišta. Pored toga, samo nekoliko proizvođača je prijavilo probleme u lancu snabdevanja.

Pozitivni izgledi u okviru ključne nemačke automobilske industrije, mogli bi se pokazati kao melem za ostatak nemačke privrede, za koju se predviđa da će u 2024. imati samo niske prognoze rasta.

Procena proizvođača automobila o trenutnoj situaciji je, međutim, pokazala blagi pad, s 11,9 na 8,1 indeksni poen.

Izvor: DW

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime