Naslovna INFO INDUSTRIJA Leoni prodaje deo poslovanja azijskom rivalu zbog rata u Ukrajini

Leoni prodaje deo poslovanja azijskom rivalu zbog rata u Ukrajini

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Nemački snabdevač je pretrpeo snažan udarac zbog rata u Ukrajini, zabeleživši pad prodaje od gotovo sedam odsto u prvom kvartalu.

Nemački proizvođač sistema ožičenja, Leoni, prodaje svoje standardno poslovanje u automobilskom sektoru, kao i ono specijalizovano vezano za kablove, firmi Stark Corporation.

Stark Corporation je snabdevač električnim instalacijama i kablovima iz jugoistočne Azije.

Prodaja ne uključuje poslovanje u oblasti sistema ožičenja, u okviru kojeg se proizvode snopovi elektroinstalacija, što podrazumeva i dve fabrike u Ukrajini, čiji je rad pogođen ruskom invazijom na ovu zemlju.

„S ovom odlukom, jačamo naš bilans stanja, podržavamo tekuće pregovore u vezi s refinansiranjem i pokrećemo našu poznatu strategiju fokusiranja na poslovanje na planu sistema ožičenja“, rekao je šef Leonija, Aldo Kamper.

Poslovna jedinica koja se bavi kablovima ima globalnu proizvodnu mrežu od 10 lokacija u sedam zemalja i oko 3.300 zaposlenih. Specijalizovana je za standardnu automobilsku proizvodnju, kao i za proizvodnju posebnih i kablova za punjenje.

Poslovanje u oblasti kablova generisalo je prodaju od oko 1,3 milijarde evra u 2021. fiskalnoj godini, s procenjenom preduzetničkom vrednošću od 560 mililona evra.

Iz Leonija saopštavaju da će finalizacija prodaje biti podložna različitim uslovima zatvaranja, uključujući neophodnu kontrolu spajanja i kontrolna odobrenja vezana za ulaganja, za šta se očekuje da će biti odobreno u roku od šest meseci.

Zatvaranje transakcije takođe je podložno odobrenju Leonijevih finansijskih partnera.

Leoni je teško pogođen ratom u Ukrajini. U prvom kvartalu, prodaja je skliznula 6,9 posto u odnosu na 1,26 milijardi evra iz prethodne godine.

Potreba za prodajom se nameće zbog finansijskih problema u kojima se Leoni nalazi. Kompanija pokušava da prikupi 50 miliona evra na tržištu kapitala.

Planovi vezani za prodaju žica i kablova datiraju od 2019. kao deo plana restrukturiranja.

Leoni već godinama ima teškoća da bi pre godinu dana konačno prijavio povratak likvidnosti. Konstantno opterećen „uskim grlima“ u snabdevanju, strmim rastom troškova vezanim za energiju, a sada i ratom, ponovo je ušao u ozbiljne problema.

Ranije ovog meseca, nemački dobavljač je saopštio da se proizvodnja elektroinstalacija, ključne komponente za proizvođače automobila, gotovo vratila na predratne nivoe u dve fabrike u Ukrajini. Kompanija ima oko 7.000 zaposlenih u Ukrajini, od ukupne globalne radne snage koja broji 101.000 radnika.

Auto Moto Show

Izvor: Rojters

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime