Naslovna INFO INDUSTRIJA Putin naložio vladi da izađe s planom podrške domaćoj automobilskoj industriji

Putin naložio vladi da izađe s planom podrške domaćoj automobilskoj industriji

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Ruski ministar industrije i trgovine, Denis Manturov, rekao je da će Moskva ove godine preusmeriti 377 miliona dolara da bi podržala tržišnu potražnju za automobilima.

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, naredio je svojoj vladi da što pre pre iznađe nove mere kojima bi se podržala domaća automobilska industrija, koja je doživela kolaps zbog invazije na Ukrajinu.

Usred sunovrata potražnje ruskih kupaca za automobilima i ozbiljnih logističkih problema prouzrokovanih zapadnim sankcijama, prodaja vozila je u maju doživela rekordan pad od 83,5 odsto, kažu podaci Evropske poslovne asocijacije (AEB).

„Želeo bih da zatražim od vlade da nam detaljno objasni kakve brze mere preduzima da bi podržala automobilsku industriju i stabilizovala domaće tržište“, rekao je Putin na sastanku sa zvaničnicima, emitovanom na državnoj televiziji.

Novinska agencija interfaks je citirala ruskog lidera, koji je rekao da bi vlada trebalo da izađe s ažuriranim planom pre 1. septembra.

Ministar industrije i trgovine, Denis Manturov, rekao je da će Moskva preusmeriti 20,7 milijardi rubalja u oživljavanje automobilske industrije.

Neke 10,2 milijarde rubalja bi bile potrošene na nastavak kredita za automobile, dok će ostatak biti podeljen između preferencijalnih stopa lizinga, kao i popusta za električna i benzinska vozila.

„Ovo bi trebalo biti implementirano u bliskoj budućnosti, da bi se stimulisalo tržište, posebno za one proizvode koji se slobodno proizvode i mogu biti isporučeni našim kupcima“, citirao ga je Interfax.

Ruska agencija koja se bavi statistikom, Rosstat, kaže da su cene automobila skočile za gotovo 50 odsto od početka godine, što je izuzetno negativno uticalo na potražnju u zemlji gde su prihodi po domaćinstvu značajno pali, dok inflacija dostiže rekordan nivo u poslednjih 20 godina.

Poslednjih nedelja, nekoliko zvaničnika je upozorilo o mogućem padu potražnje, što bi moglo da naglasi ekonomsku krizu, za koju se očekuje da će biti najgora u poslednje dve dekade.

Uprkos tome što na visokom nivou postoje pokušaji da domaća proizvodnja zameni uvoz, ruska automobilska industrija se i dalje gotovo u potpunosti oslanja na strane investicije i opremu.

Proizvođač Lade, AvtoVAZ, najveći ruski proizvođač automobila, obustavio je rad već više od dva meseca zbog nedostatka elektronskih delova.

Renault se u maju složio da proda većinski udeo u AvtoVAZ-u ruskom naučnom institutu za simboličnu sumu novca (jedna rublja), uz mogućnost da se vrati u periodu od šest godina.

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime