Naslovna INFO Porsche 911 Turbo S (650 ks) vs Nissan GT-R (1100 ks) vs...

Porsche 911 Turbo S (650 ks) vs Nissan GT-R (1100 ks) vs Rallycros trkač (820 ks) VIDEO

CarWow i Met Votson zaista znaju da od prozaičnih trka na četvrt milje naprave pravu atrakciju.

Ovoga puta su „na crtu“ stali aktuelni Porsche 911 Turbo S u standardnom izdanju, Nissan GT-R koji je „friziran“ na 1100 ks i električni Rallycross trkač.

Što se Porscheovog pulena tiče, nebrojeno puta smo svedočili tome kako „briše patos“ rivalima, tako da su od njega očekivanja velika. Međutim, da li standardni 911 Turbo S ima dovoljno „vatre“ da se upusti u trku s modifikovanim Nissanom i električnim trkačem? To ćemo saznati naravno, kada budemo pogledali video.

Ovde imamo posla s tri automobila koji nemaju ništa zajedničko sem što su fascinantno brzi. Međutim, koji je najbrži? Hajde da vidimo najpre šta kažu brojke. Pored 1100 konja, GT-R raspolaže maksimalnim obrtnim momentom od 1.270 Nm. Dorađen mu je i šestostepeni automatski menjač, koji šalje snagu na sve točkove.

U međuvremenu, što se elektromobila tiče, radi se o Xite Racing Nitro električnom Rallycross trkačku, čiji pogon čine četiri elektromotora, po jedan na svakom točku. Njegova maksimalna izlazna snaga iznosi 820 konja i 900 Nm. Ono što predstavlja čistu „egzotiku“ je njegova trostepena transmisija.

Naravno, 911 Turbo s poseduje standardni 3,8-litarski, šestocilindarski bokser, koji isporučuje 650 ks i 850 Nm, takođe na sve točkove. Dakle, brojke nikako ne idu u prilog Porscheu, tako da mu je potrebno čudo da nadoknadi taj deficit na asfaltu.

Bez obzira što se radi o električnom automobilu, Rallycross trkač raspolaže najmanjom masom, a i najskuplji je.

Pogledajte video.

Auto Moto Show

Izvor: CarWow via Youtube

Prethodni tekstOficijelno najavljeno održavanje nove VW Bus manifestacije 2023. u Hanoveru
Sledeći tekstBentley Continental GT Speed do 347 km/h na auto-putu (VIDEO)

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime