Naslovna DIZAJN Alfa Romeo: električni automobili ne moraju nužno da izgledaju “električno”

Alfa Romeo: električni automobili ne moraju nužno da izgledaju “električno”

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Alfisti mogu biti spokojni, jer se dizajn automobila kultne italijanske marke neće radikalno promeniti u eri elektrifikacije.

U nedavnom intervjuu, čovek zadužen za stajling automobila Alfe Romeo, Alehandro Mesonero-Romanos, obećao je da će modus operandi kod elektromobila pratiti emocionalni dizajn, koji odlikuje modele italijanskog proizvođača decenijama. On je dodao da primenjivanje posebnog dizajna na električne automobile nema smisla.

„Elektrifikacija menja način na koji se automobil kreće, ali karakter, stajling i osnovne vrednosti ostaju na snazi. S moje tačke gledišta nema smisla da električni automobili moraju da izgledaju posebno samo zbog prirode svog pogona. Nećemo reći ’u redu, to je električni automobil, hajde da ga napravimo drugačijim samo zato jer je električan’.“

On je otišao dalje rekavši da takva strategija ima smisla za BMW, jer je nemački premijum proizvođač rano usvojio električni pogon s i3, čija je proizvodnja nedavno prekinuta. Međutim, budući da će sve automobilske kompanije pre ili kasnije postali čisto električne, bilo bi besmisleno kreirati rešenja koja jasno poručuju: „hej, zdravo, ja sam električan, pogledajte me“, dodao je Alehandro Mesonero-Romanos.

Naravno, biće nekih promena u poređenju s aktuelnim vozilima pogonjenim motorima s unutrašnjim sagorevanjem. Čisto električni automobil koji leži na namenskoj platformi obično ima kraće prepuste i duže međuosovinsko rastojanje, uz poslovično nižu tačku težišta i dovoljno prostora da se smesti velik baterijski paket. Ovi faktori će neminovno uticati na proporcije automobila, ali Alfin šef dizajna kaže da budući modeli moraju imati „visceralnu“ pojavu koja uključuje „vau efekat“, poput modela SUS iz prošlosti.

Alehandro Mesonero-Romanos je dizajnerima rekao da ne budu opsednuti činjenicom da se radi o elektromobilu. Jedan od ciljeva je da se krerira smela pojava, takva koja nikoga neće ostaviti indiferentnim i koja čak ne mora nužno svakome da se svidi. Na kraju krajeva, mora biti jasno da se na prvi pogled radi o Alfi, bez preterivanja u poruci da je reč o električnom vozilu.

Cenjena italijanska marka će svoj prvi elektromobil predstaviti 2024., verovatno u formi krosovera B segmenta, pozicioniranog ispod Tonalea, koji će u ponudi biti i s motorima SUS. Prvi model nulte emisije koji će počivati na namenskoj platformi će pristići 2025. Od 2027., Alfa Romeo će postati čisto električna marka u ključnim regionima kao što su Evropa, Severna Amerika i Kina.

Naredna generacija Giulije je već potvrđena, a biće u ponudi isključivo s električnim pogonom. Pored toga, u Alfi kažu da je Tonaleova platforma kompatibilna s električnom postavkom, ali je suviše rano reći da li je električni derivat u pripremi.

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime