Naslovna ECO TECH Xpeng VTOL električni automobil uspešno kompletirao prvi let (VIDEO)

Xpeng VTOL električni automobil uspešno kompletirao prvi let (VIDEO)

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Dolazak komercijalno održivih letećih automobila mnogo puta je pogrešno prognoziran u poslednjih decenija, ali s popularizacijom električnih vozila, ideja o ličnom vazdušnom prevozu je ponovo aktuelizovana.

Startap kompanije koje se bave ovom tehnologijom niču kao pečurke posle kiše, dok neke druge, poput kineskog Xpenga, preusmeravaju svoje resurse u tu svrhu.

Shodno tome, ova kineska firma je osnovala zasebnu kompaniju – Xpeng HT, koja je isključivo fokusirana na kreiranje eVTOL (vertikalno poletanje i sletanje na električni pogon) vozila. U to ime, dobili smo i video prvog leta prototipa, tokom šire Xpeng prezentacije u Kini.

Finalni deo videa posvećen je prvom letu Xpeng AeroHT-a, gde možemo da ga vidimo kako izlazi iz garaže (hangara), otkrivajući da je težak ispod dve tone, pre nego što ga je osam moćnih elisa podiglo u vazduh.

Testiranje je prošlo glatko, bez problema, a vozilo je uspešno ateriralo, s tim što iz kompanije ističu da je čak zaustavljen jedan ili više propelera tokom leta, da bi se utvrdilo šta bi moglo da se desi u slučaju njihovog otkazivanja dok je vozilo u vazduhu.

Ako ste ovo vozilo zamislili kao automobil na koji je zakačen ogroman dron, pa, bili ste u pravu. Poput mnogih dronova koji su u komercijalnoj upotrebi, i ovaj se može sklopiti, tako da ništa ne „štrči“ tokom vožnje po asfaltu.

Zapravo se i tokom vožnje koristi volan, a iskustvo koje se doživljava u vazduhu nije drastično različito od onog na drumu. Bar tako kažu u Xpengu. Pored volana, vozač/pilot mora da koristi ručicu s desne strane, da bi vozilo pomerao napred-nazad, odnosno gore-dole. Isto važi za skretanje i lebdenje.

Nije u potpunosti jasno da li Xpeng namerava da ovo vozilo uvede u serijsku proizvodnju (kamuflirano je poput testnog prototipa), ili je čisto reč o razvojnom prototipu koji služi za sakupljanje podataka. U kompaniji priznaju da je veoma teško podići dve tone teško vozilo u vazduh, kao i da je trenutno moguć let od par desetina kilometara jednim punjenjem baterija. Ipak, probni let je prošao uspešno, tako da u Xpengu gaje optimizam u vezi s tim da će biti prvi koji će svetu isporučiti električno vozilo sposobno da se kreće po kopnu i kroz vazduh.

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime