Naslovna ECO TECH QuantumScape isporučio prvu seriju čvrstih baterija proizvođačima automobila

QuantumScape isporučio prvu seriju čvrstih baterija proizvođačima automobila

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Ova startap firma je poslala svoj 24-slojni prototip proizvođačima originalnih komponenti na testiranje.

QuantumScape, jedna od najpoznatijih firmi koje radu na razvoju čvrstih baterija, isporučila je proizvođačima električnih vozila prvu seriju 24-slojnih litijum-metalnih ćelija za električna vozila u cilju testiranja.

Po oficijelnom materijalu za medije, ovi prototipovi ćelija su interno poznati kao „A0“ uzorci i predstavljaju najveću prekretnicu za QuantumScape u 2022. Prethodno, ova startap firma sa sedištem u Kaliforniji je uspela da izađe s novim ćelijskim formatom, koji omogućava litijum-metalu da se širi i skuplja tokom punjenja i pražnjenja.

U kompaniji kažu da je reč o hibridu između prizmatičnih i vrećastih ćelija, kao i da je to jedno od ključnih poboljšanja koje je omogućilo da se ide dalje s razvojem i da se prva serija prototipova pošalje OEM proizvođačima.

Što se tiče skladištenja energije, u istom pres materijalu se spominje da jedna 24-slojna ćelija ima kapacitet u rasponu od „više amper časova“, bez navođenja tačne vrednosti. To je i razumljivo, budući da je razvoj ove tehnologije još uvek daleko od masovne proizvodnje.

„Mada nas ovo postignuće dovodi bliže krajnjem cilju, još uvek mnogo toga mora da se uradi pre nego što ova tehnologija postane komercijalno validna, a mi sada skrećemo svoju pažnju na ovaj važan rad“, rekao je Džagdip Sing, šef i suosnivač QuantumScapea.

A0 uzorci poslati proizvođačima električnih automobila na testiranje, deo su prve generacije prototipova. Karakterišu ih 24 sloja, gde se svaki sastoji od separatora u čvrstom stanju, katode i litijum-metalne anode formirane na licu mesta. Očekuje se da sledeće generacije (B i C) donesu brojna poboljašnja u narednih nekoliko godina.

Među najvećim investitorima u QuantumScape su Volkswagen grupacija i Bil Gejts, a prošle godine je ovaj startap uspeo da ostvari impresivan cilj u laboratoriji, i to sa starijim 10-slojnim prototipom. Testirane ćelije su zadržale više od 80 odsto kapaciteta nakon 800 ciklusa punjenja i pražnjenja, što je ekvivalentno prelasku 386.000 kilometara jednog električnog automobila.

Ova kalifornijska kompanija nije jedina koja aktivno radi u oblasti čvrstih baterija i njihovom dovođenju na tržište. StoreDot, SolidPower, Samsung SDI i ProLogium, takođe rade na ovoj tehnologiji, koja ima potencijal da ponudi mnogo brže punjenje (0-80 odsto za 15 minuta), manji rizik od zapaljenja i niže proizvodne troškove.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime