Naslovna AKTUELNO Ford ukida 3.800 radnih mesta u Evropi u administraciji i oblasti inženjeringa

Ford ukida 3.800 radnih mesta u Evropi u administraciji i oblasti inženjeringa

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Ford će zadržati oko 3.400 inženjera u Evropi, koji će se nadovezati na osnovnu tehnologiju koju pružaju njihove kolege iz SAD.

Ford planira da ukine 3.800 radnih mesta u razvoju proizvoda i administraciji u Evropi u naredne tri godine, saopštila je kompanija, navodeći rastuće troškove i potrebu za vitkijom strukturom kao razloge, dok se proizvodnja usmerava na električna vozila.

Otprilike 2.300 osoba će biti suvišno na lokacijama proizvođača automobila u Kelnu i Ahenu u Nemačkoj, 1.300 u Velikoj Britaniji i 200 u ostatku Evrope, saopštila je kompanija, dodajući da namerava da postigne smanjenje kroz programe dobrovoljnog napuštanja posla.

Ova vest predstavlja udarac za sindikate, koji su krajem januara rekli da je najgori mogući scenario ukidanje 2.500 radnih mesta u Evropi.

Ford će zadržati oko 3.400 inženjera u regionu, koji će se nadovezati na osnovnu tehnologiju koju pružaju njihove kolege iz SAD i prilagoditi je evropskim kupcima, rekao je Martin Sander, šef sektora evropskih putničkih električnih vozila i šef Forda u Nemačkoj.

„Postoji znatno manje posla koji treba da se uradi na pogonskim sklopovima koji prave iskorak od motora s unutrašnjim sagorevanjem. Idemo ka svetu s manje globalnih platformi, gde je potrebno manje inženjerskog rada. Zbog toga moramo da izvršimo prilagođavanja“, rekao je Sander u utorak.

Ništa se nije promenilo u strategiji elektrifikacije proizvođača automobila, rekao je on, s ciljem da se u Evropi do 2035. godine u ponudu stavi potpuno električni vozni park putničkih automobila i lakih komercijalnih vozila.

Ford ima za cilj da svoju liniju putničkih automobila u Evropi učini potpuno električnom do 2030. godine i očekuje da će se dve trećine prodaje komercijalnih vozila odnositi na potpuno električne ili plug-in hibridne modele do istog datuma.

Ford bi trebalo da lansira svoje prvo potpuno električno vozilo u Evropi zasnovano na Volkswagenovoj MEB platformi u Kelnu kasnije ove godine. Ujedno, „Plavi oval“ razmatra uvođenje sopstvene platforme u Evropu, verovatno za potrebe proizvodnje koja se odigrava u fabrici u Valensiji u Španiji, rekao je Sander.

Ford u fabrici u Kelnu okončava proizvodnju Fieste, glavnog oslonca svoje evropske linije od 1976. godine. Odustaće i od Focusa 2025. godine, nakon završetka proizvodnje automobila u fabrici u Zarluiju u Nemačkoj.

„Mi pripremamo našu organizaciju da se takmiči i pobedi u regionu koji se suočava sa neviđenim ekonomskim i geopolitičkim vetrovima“, rekao je Sander.

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime