Naslovna INFO PR Stellantis objavio rezultate za prvo polugodište 2023.

Stellantis objavio rezultate za prvo polugodište 2023.

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Stellantis ostvario snažan rast i postavio nove rekorde neto prihoda, prilagođenog operativnog prihoda(1) i neto dobiti u prvoj polovini 2023.

„Naš izvanredan uspeh u prvom polugodištu ove godine podržava našu dugoročnu održivost i sposobnost da ostvarimo hrabre ambicije našeg plana Dare Forward 2030. Potrebno je zajedničko zalaganje i otvoren um svih naših zaposlenih da se upustimo u naše putovanje transformacije bez kompromisa, istovremeno štiteći kompaniju od spoljnih izazova. Želim da izrazim zahvalnost svakom zaposlenom i ponosno ističem da timovi ostvaruju rezultate u više dimenzija. Dobro smo pozicionirani za preostali deo 2023. godine i budućnost.“

Carlos Tavares, generalni direktor (CEO)

Stellantis N.V. i dalje stvara vrednost u više dimenzija, ostvarujući snažan rast i postavljajući nove rekorde u neto prihodima, prilagođenom operativnom prihodu i neto dobiti, dok sprovodi transformacionu, ekonomičnu promenu proizvoda ka elektrifikovanim i softverski definisanim vozilima u okviru svojih 14 brendova. Uprkos izazovnom poslovnom okruženju, Stellantis uspešno sprovodi svoje obaveze prema planu Dare Forward 2030 kroz efikasno i posvećeno fokusiranje na tri osnovna principa: 

Briga: Kako je navedeno u Izveštaju o korporativnoj društvenoj odgovornosti za 2022. godinu, Stellantis je na dobrom putu da ispuni svoje ambiciozno obećanje da dostigne nulte emisije ugljenika do 2038. godine, uz kompenzaciju preostalih emisija u jednocifrenom procentu. Konkretno, ukupna emisija ugljenika širom sveta smanjena je za 3,8% po intenzitetu (ekvivalent tona CO2/vozilu) u svim opsezima 1-2-3 po vozilu prodatom u poređenju sa 2021. godinom. Strategija smanjenja ugljenika uključuje program transformacije radnih mesta „grEEn-campus“, koji ima za cilj stvaranje radnih mesta koja su ugljenično neutralna i koja omogućavaju saradnju, počevši od tri istorijske lokacije: Poasi, Francuska, Riselshajm, Nemačka i Mirafiori, Italija. Kompanija takođe nastavlja sa sklapanjem značajnih strateških partnerstava kako bi podržala svoje obaveze radi postizanja nultih emisija ugljenika, uključujući planiranu akviziciju udela od 33,3%  u kompaniji Symbio(5), lideru u oblasti vodoničke mobilnosti bez emisija, i uspostavljanja zajedničkog poduhvata sa kompanijom Galloo za reciklažu vozila na kraju životnog ciklusa.

Tehnologija: Elektrifikacija game proizvoda kompanije i dalje ima snažan odjek, sa globalnim prodajama BEV (električnih vozila na baterije) i LEV (lakih električnih vozila) koje su porasle za 24% u odnosu na prethodnu godinu, na oko 169.000 jedinica, odnosno za 28% više u odnosu na prethodnu godinu, na oko 315.000 jedinica. Stellantis je bio treći u ukupnoj prodaji BEV-a u regionu EU30, a drugi na tržištu SAD-a po prodaji LEV. Trenutno, Stellantis ima 25 BEV modela dostupnih na tržištu, a još 23 modela će biti lansirana kroz 2024. godinu. Početak nove ere elektrifikovanih proizvoda obeležilo je predstavljanje STLA Medium, prvog globalnog dizajna platforme za BEV za vozila u segmentima C i D koji koristi BEV tehnologiju i obezbeđuje vrhunsku autonomiju, energetsku efikasnost, integrisanu snagu i snagu punjenja. Pored otvaranja gigafabrike ACC u Francuskoj, kompanija je nedavno objavila planove za izgradnju druge gigafabrike StarPlus Energy u Sjedinjenim Američkim Državama u saradnji sa Samsung SDI. Stellantis Ventures je izvršio 11 ključnih investicija od svog osnivanja u martu 2022. godine, uključujući revolucionarnu tehnologiju baterija za EV vozila na bazi litijum-sumpora kompanije Lyten Inc., koja ne koristi nikl, kobalt ili mangan.

Kompanija trenutno sprovodi višestranu strategiju kako bi obezbedila sigurnost snabdevanja i podstakla inovacije za ključne komponente neophodne za prelazak u održivu kompaniju tehnološke mobilnosti. U junu 2023. godine najavljen je zajednički poduhvat pod nazivom SiliconAuto, u partnerstvu sa kompanijom Foxconn, a posvećen je dizajniranju i prodaji porodice najsavremenijih poluprovodnika za automobilsku industriju, počevši od 2026. godine.

Stellantis je nedavno povećao svoje strateško učešće u kompaniji Archer Aviation, a izgradnja svetskog prvog postrojenja za proizvodnju eVTOL letelica velikog obima u Džordžiji, SAD, dobro napreduje.

Vrednost: Stellantis je objavio novu, pojednostavljenu strukturu za usluge finansiranja i lizinga u Evropi, unapređujući svoje kapacitete za više brendova sa novim organizacijama Stellantis Financial Services i Leasys. Kompanija je takođe pojačala svoju aktivnost u SAD-u sa potraživanjima u iznosu od oko 4 milijarde evra (4 milijarde američkih dolara) na dan 30. juna 2023. godine, sa ciljem da dostigne 9 milijardi evra (10 milijardi američkih dolara) do kraja 2024. godine.

Stellantis je lider u komercijalnim vozilima u regionu EU30 i Južnoj Americi sa tržišnim udelima od 30,9% i 26,8%, i broj jedan po prodaji BEV vozila u regionu EU30. Novi Ram ProMaster BEV, prvi BEV kombi kompanije Stellantis u Severnoj Americi, stiže kasnije ove godine i upotpunjuje vodeću ponudu vozila sa vodoničnim gorivim ćelijama za evropsko tržište.

Stellantis je takođe pokrenuo Free2move charge, ekosistem sa perspektivom od 360 stepeni koji će glatko omogućiti punjenje i upravljanje energijom za kupce EV u Severnoj Americi i Evropi. Free2move proširio je svoje fleksibilne usluge mobilnosti i sada ima oko 50% tržišnog udela u segmentu deljenja automobila u Evropi, sa više od 6 miliona korisnika u 19 gradova u devet zemalja, i sa 16 miliona vožnji u 2022. godini.

Na dan 30. jun 2023. godine, Stellantis je sproveo program otkupa sopstvenih akcija vredan 0,7 milijardi evra od planiranih 1,5 milijardi evra, otkupivši oko 45 miliona akcija, a očekuje se da će program biti završen pre kraja 2023. godine. Više od 6 milijardi evra je vraćeno akcionarima i zaposlenima u vidu dividendi i bonusa za fiskalnu godinu 2022.

U 26. jula 2023. godine u 14:00 sati po CEST vremenu/ 8:00 sati po EDT vremenu, održaće se uživo web prenos i konferencijski poziv za prezentaciju rezultata kompanije Stellantis iz prvog polugodišta 2023. godine. Prenos i snimak prenosa biće dostupni u odeljku za investitore na korporativnom veb sajtu Stellantis-a na adresi www.stellantis.com. Očekuje se da će materijali prezentacije biti objavljeni u odeljku za investitore na korporativnom veb sajtu Stellantis-a oko 8:00 sati po CEST vremenu/2:00 po EDT vremenu, 26. jula 2023. godine.

Finansijski kalendar

  1. tromesečje 2023. godine – Isporuke i prihodi – 31. oktobar 2032.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime