Naslovna AKTUELNO Elektromobili kolo vode u Evropi po pitanju prodaje

Elektromobili kolo vode u Evropi po pitanju prodaje

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Prodaja automobila u Evropi popravila se 13. mesec uzastopno.

Glavni zamajac ovog trenda predstavljaju električna vozila.

Broj registracija novih vozila porastao je za 21 odsto, na 904.506 jedinica u avgustu, kažu podaci industrijske asocijacije ACEA.

Prodaja elektromobila se udvostručila pred pokretanje istrage kineskih subvencija od strane Evropske komisije. Podaci koje je objavila ova evropska grupacija za trgovinu automobilima pruža ograničeni uvid u dinamiku koja je inicirala pokretanje istrage.

Asocijacija ne raščlanjuje regionalnu prodaju po zemljama porekla, niti detaljno navodi broj registracija svakog proizvođača prema pogonskom sistemu.

Međutim, snažna potražnja za električnim vozilima, koja je po prvi put premašila 20 odsto ukupne prodaje u EU, govori o tome zašto kineske kompanije sve više žele da uspostave uporište na ovom tržištu.

Proizvođači automobila predvođeni Volkswagen grupacijom i Stellantisom, i dalje imaju koristi od porudžbina koje su se nagomilale tokom drugotrajne nestašice komponenti, izazvane pandemijom. Taj zamah će biti testiran  tako što će centralne banke povećati cenu zaduživanja, kako bi ukrotile inflaciju.

Potražnja koja premašuje ponudu „mogla bi da se preokrene u drugoj polovini godine, kako proizvodnja vozila bude normalizovana, a porudžbine omekšaju“, kažu analitičari Bloomberg Intelligencea, Džilijen Dejvis i Majkl Din, u belešci objavljenoj ove nedelje.

Prodaja je i dalje za otprilike četvrtinu kaska u odnosu na nivoe pre pandemije.

Tesla, koji na Stari kontinent uvozi Model 3 iz fabrike u Šangaju, ove godine je više puta je snižavao cene, dok se kineske kompanije, uključujući BYD i Nio, guraju da uđu na evropsko tržište.

Uprkos tome, rukovodioci, uključujući generalnog direktora Mercedes-Benza, Olu Kelenijusa, izjasnili su se u korist otvorene trgovine.

Istraga Evropske komisije o Kini otvara vrata potencijalnoj odmazdi Pekinga, koja bi mogla snažno da pogodi evropske proizvođače automobila i potencijalno uspori usvajanje električnih vozila.

Za sada, potražnja za automobilima na baterije nastavlja da raste. Broj novih električnih vozila registrovanih širom Evrope porastao je za 102 odsto u avgustu, na 197.000 jedinica.

Kupci u Nemačkoj su u avgustu registrovali gotovo 87.000 čisto elektirčnih automobila, što je povećanje od 171 odsto.

Francuska, koja je u procesu revidiranja svojih subvencija za električna vozila, kako bi podstakla prodaju lokalno proizvedenih modela, zauzela je daleko drugo mesto s 19.700 prodatih električnih vozila. U Velikoj Britaniji, registracije su skočile za 72 odsto, na nešto više od 17.000 vozila.

VW je prodao najviše putničkih automobila u regionu generalno, s oko 240.500 novih registracija, što je 21 odsto više nego godinu dana ranije. Ovaj proizvođač automobila je takođe vodeći u proizvodnji čisto električnih automobila, kažu podaci BloombergNEF-a, iako otpuštanje radnika u glavnoj fabrici električnih vozila u Nemačkoj sugeriše da se priprema za usporavanje potražnje.

Stellantis, koji je među proizvođačima koji se suočavaju sa štrajkom UAW sindikata u SAD, povećao je prodaju za 6,3 odsto, na oko 145.400 vozila prošlog meseca.

Izvor: EcoDrive

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime