Naslovna PREMIJERE Audi Q4 E-Tron za 2024. debitovao s više snage, dužim dometom i...

Audi Q4 E-Tron za 2024. debitovao s više snage, dužim dometom i bogatijom opremom

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Ažurirani Audi Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron dobijaju novi zadnji elektromotor s 286 ks, dok cene startuju od 52.950 evra (u Nemačkoj).

Marka iz Ingolštata je najavila niz ažuriranja za pogonski sklop, sistem ogibljenja i opremu Q4 e-tron porodice električnih SUV/krosovera u modelnoj 2024. godini.

Povećani su efikasnost i domet, u igri je brže punjenje, ogibljenje je dodatno kalibrisano, a tu je i novi zvučnih potpis, uz bogatiju standardnu opremu i širi spektar funkcija u okviru vozačke asistencije.

Primera radi, s opcionim Adaptive Cruise Assist sistemom, i Audi Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron, nude asistenciju pri promeni vozne trake tokom vožnje na auto-putu, pri brzinama iznad 90 km/h.

Poboljšano je DC brzo punjenje, tako da se baterija od 10 do 80 odsto može napuniti za 28 minuta. Ona poseduje neto kapacitet od 77 kWh (82 kWh bruto), ali ima optimizovanu hemiju ćelija, koja poboljšava snagu punjenja jednosmernom strujom, što dovodi do bržeg punjenja.

Dvomotorne quattro varijante raspolažu maksimalnom stopom punjenja od 175 kW (DC), dok modeli s pogonom na zadnje točkove maksimalno nude 135 kW.

U igri je još jedno poboljšanje, koje dolazi u vidu funkcije zaštite baterije, koja automatski ograničava nivo napunjenosti na 80 odsto, da bi se produžio vek trajanja baterije. Po prvi put, Audi Q4 e-tron modeli dobijaju naknadno kondicioniranje baterije, a reč je o sistemu toplotnog menadžmenta u vozilu, koji hladi bateriju ako se pređe fiksni temperaturni prag nakon vožnje ili punjenja.

Novi zadnji motor od 286 ks raspolaže boljom efikasnošću, dometom i ubzranjem. Za 2024. u igri je novi zadnji elektromotor. Standardan za sve varijante, ova sinhrona jedinica sa stalnim uzbuđenjem (PSM), isporučuje 210 kW (286 ks), što verovatno znači da je to ista ona jedinica koju je Volkswagen predstavio u okviru svoje ID porodice električnih vozila ranije ove godine.

Opremljen novim motorom, Audi Q4 Sportback 45 e-tron pruža (po WLTP-u) domet od 562 kilometra, u odnosu na ranijih 534. Produženi domet može da se zahvali optimizovanom termalnom menadžmentu novog elektromotora, što poboljšava njegovu efikasnost.

Dobilo se i na ubrzanju, jer je novi elektromotor snažniji nego ranije. Ulazni Audi Q4 45 e-tron i Q4 Sportback e-tron iz stanja mirovanja do 100 km/h ubrzavaju za 6,7 sekundi.

Quattro varijante isti sprint pokrivaju za 6,6 sekundi, dok perjanica u vidu Q4 55 e-tron quattra i Q4 Sportback 55 e-tron quattra ubrzavaju do „stotke“ za 5,4 sekunde zahvaljujući snažnijoj dvomotornoj postavci, koja isporučuje 250 kW (340 ks). Maksimalna brzina je kod svih modela ograničena na 180 km/h.

Osim pogonskog sklopa, Audi je implementirao novo podešavanje ogibljenja, za koje kaže da će rezultirati uravnoteženijom vožnjom, pružajući bolju udobnost, zabavu u vožnji i stabilnost, kao i unapređeni odziv na upravljaču i kruću kontrolu opterećenja. Ovo se odnosi na standardno, sportsko ili ogibljenje s kontrolom amortizera.

Audi Q4 e-tron u 2024. ulazi s bogatijom standardnom opremom, uključujući Audi MMI Navigation Plus, Audi Connect Navigation & Infotainment i potpuno digitalni 10,25-inčni Audi virtuelni kokpit. Nove standardne karakteristike takođe uključuju električna vrata prtljažnika i grejanje prednjih sedišta.

Kada je o opcionoj opremi reč, Audi proširuje svoju ponudu novom Edition S linijom, koja kombinuje posebne boje karoserije – šljunčano sivu, glečer belu metalik i Mythos crnu metalik, s kontrastnim Mythos crnim metalik oblogama lukova točkova i tapacirungom vrata. Točkovi su prečnika 21 cola, u bronzanom mat finišu, zvezdastog dizajna s pet „W“ paoka. Treba još spomenuti matrične LED farove, zatamnjena LED zadnja svetla i Audi „prstenove“ u bronzanoj završnoj obradi.

Opciono je dostupan i novi „karakterni zvuk“. Radi se o zvučnom potpisu koji će diferencirati Q4 e-tron od drugih Audijevih modela i ostalih električnih vozila. Dostupan fabrički kao posebna karakteristika, ovaj zvučni spektar varira u zavisnosti od opterećenja i brzine kretanja vozila. U njega je uključen i sistem auditivnog upozorenja koji funkcioniše pri brzinama do 25 km/h.

Ažurirana Audi Q4 e-tron porodica za 2024. biće dostupna za porudžbinu u Evropi od 26. septembra, s cenama koje u Nemačkoj startuju od 52.950 evra.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime