Naslovna ECO2 VW će lansirati EV s cenom ispod 20.000 posle 2025. godine?

VW će lansirati EV s cenom ispod 20.000 posle 2025. godine?

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Volkswagen kaska za konkurencijom kada je reč o trci u segmentu jeftinih električnih automobila.

Mali, jeftin elektromobil nemačke marke, koji će navodno koštati ispod 20.000 evra, mogao bi da postane realnost do druge polovine ove dekade, kaže generalni direktor VW grupacije, Oliver Blume.

Kako stvari stoje trenutno, Volkswagen još uvek nije doneo odluku u vezi s prozvodnjom duhovnog naslednika e-Up!-a, gradskog električnog automobila, ali Blume je ubeđen da kompanija to može da postigne nakon 2025.

Ulazni EV marke Cupra (skeč)

S tim na umu, čini se kao da VW zaostaje za glavnim konkurentima u Evropi u trci u segmentu jeftinih elektromobila. Renault je najavio oživljavanje popularnog Twinga u formi urbanog električnog modela s četvoro vrata, koji će koštati ispod 20.000 evra. Prve isporuke će startovati 2026. Stellantis, koji poseduje nekoliko evropskih marki, takođe želi da uđe u segment jeftinih električnih automobila uz pomoć kineskog proizvođača Leapmotor, koji u Kini prodaje mali gradski model za 10.900 dolara.

Tu su i Dacia Spring kineske proizvodnje i nedavno lansirani „Made in Europe“ Citrone e-C3, s tim što ova dva modela prelaze psihološki prag od 20.000 evra (bez subvencija). Jeftiniji Citroen Ami/Opel Rocks-E/Fiat Topolino su ipak u osnovi kvadricikli, ne regularni automobili, s mestom za dvoje putnika, rezervisani za gradsku vožnju.

Ulazni EV marke Škoda (skeč)

Doduše, Volkswagen namerava da lansira serijsku verziju ID.2all hečbeka s cenom ispod 25.000 evra, uz nominalni domet od 450 kilometara. Baterija ovogo modela moći će da se napuni od 10 do 80 odsto za oko 20 minuta. Međutim, Renault 5 i 4 slične veličine, debitovaće 2024. odnosno 2025, što će prisiliti VW da ubrzano hvata priključak.

Glavna prepreka u snižavanju troškova vezanih za elektormobile je cena baterija. Ipak, u VW-u kažu da rade na objedinjenim baterijskim ćelijama koje će prepoloviti cenu, a samim tim omogućiti lansiranje jeftinijih automobila na tržište.

„Imamo odgovornost da na tržište lansiramo prave proizvode po pravim cenama“, rekao je Blume. „Nakon što su električni automobili došli do prvih korisnika, sada nam je potrebna tehnologija da se ubede potrošači koji nemaju mogućnost da instaliraju stanicu za punjenje kod kuće.“

Izvor: EcoDrive

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime