Naslovna ECO2 Električni automobili nepouzdaniji od konvencionalnih?

Električni automobili nepouzdaniji od konvencionalnih?

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Električni automobili imaju u proseku 79 odsto više problema u poređenju s benzinskim modelima, pokazuje istraživanje Consumer Reportsa.

Električna vozila su daleko nepouzdanija od  svojih konvencionalnih pandana prema rezultatima istraživanja o zadovoljstvu vlasnika za 2024. Consumer Reportsa, objavljenim juče.

Podaci koje je Consumer Reports sakupio od preko 330.000 vlasnika vozila iz modelnih godina od 2000. do 2024. pokazuju da su elektromobili 79 odsto manje pouzdani u poređenju sa SUS modelima, uprkos prisustvu manjeg broja pokretnih delova i jednostavnijem pogonskom sklopu. S priključnim hibridima su stvari još gore kada je reč o pouzdanosti, jer oni u proseku imaju čak 146 odsto više problema u odnosu na benzinske modele. Interesantno je da su najbolje rezultate ostvarili tradicionalni hibridi, s 26 odsto manje problema u odnosu na automobile koji koriste isključivo motore s unutrašnjim sagorevanjem.

Consumer Reports sugeriše da nove tehnologije, koje su vezane za razvoj električnih vozila, neminovno donose izvesne „dečije bolesti“ pre nego što se pouzdanost poboljša.

„Što je duže vozilo ili tehnologija u proizvodnji, više problema biva rešeno“, kaže viši direktor CR-a za testiranje vozila, Džejk Fišer. „Kompanije koje su proizvele svoje elektromobile ranije, u međuvremenu su poboljšale pouzdanost.“

Fišer dodaje da ako ste u potrazi za nekim Teslinim modelom, bolje je da se odlučite za Model 3 nego za Cybertruck, budući da je prvonavedeni model u proizvodnji godinama, što znači da su brojni nedostaci u okviru proizvodnje rešeni. Cybertruck, s druge strane, potpuno je novo vozilo, koje će zadavati probleme svojim vlasnicima kada krene u prodaju.

Segment električnih kamioneta se pokazao najgorim u istraživanju Consumer Reportsa. Doduše, on se sastoji od samo dva vozila, Forda F-150 Lightning i Riviana R1T. Dok Fordov problem muku muči s baterijama i punjenjem, Rivian se suočava s izazovima poput kvaliteta izrade i kontrolnih funkcija klima uređaja.

To je dokaz da ni nove startap kompanije ni etablirani proizvođači nisu imuni na probleme koji inherentno dolaze s električnim vozilima.

Najveće iznenađenje predstavljaju klasični hibridi, koji su pozicionirani kao najpouzdaniji tip pogona. Consumer Reports kaže da je razlog taj što tradicionalna hibridna tehnologija postoji dugi niz godina, s kupcima koji nisu zabrinuti zbog posedovanja najnovije tehnologije.

„Kada je reč o pouzdanosti, spori i stabilni pobeđuju u trci“, rekao je Fišer. „Proizvođači koji prave brze poteze, obično su oni koji imaju teškoća s nekima od novih tehnologija.“

Izvor: EcoDrive

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime