Naslovna INFO INDUSTRIJA VW u 2024. očekuje sporiji rast zbog cena i oštre konkurencije

VW u 2024. očekuje sporiji rast zbog cena i oštre konkurencije

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Glavni finansijski operativac Volkswagen grupacije, Arno Antlic, ukazao je na „umanjene ekonomske prognoze i jaku konkurenciju“.

Predviđanja nemačkog koncerna vezana za usporavanje prodaje u 2024., refleksija su slabljenja ekonomskih izgleda, pojačane konkurencije i viših troškova.

Nemački proizvođač očekuje da se prihodi iz prodaje povećaju za do pet odsto ove godine, nakon prijavljivanja porasta od 15,5 odsto prošle godine, na 322 milijarde evra.

Direktor finansija, Arno Antlic, ukazao je na „umanjene ekonomske prognoze i jaku konkurenciju“, ali je rekao da je kompanija uverena da će godinu završiti pozitivno.

Nemački koncern, koji između ostalog poseduje Audi, VW, Škodu i Bentley, kaže da je isporuka baterijsko pogonjenih vozila povećana za 35 odsto tokom 2023., na 771.000 jedinica, što je motivisano rastom u svim regionima.

Ukupan broj isporuka grupacije je porastao za 12 odsto, na 9,24 miliona, s prirastom u Evropi od 20 odsto, odnosno Severnoj Americi 18 odsto. U Kini, najvećem pojedinačnom tržištu  grupacije, broj isporuka kupcima je povećao za dva odsto.

Udeo baterijsko-električnih vozila u okviru ukupne prodaje je bio 8,3 odsto 2023., u poređenju sa 6,9 odsto prethodne godine.

Manja potrošnja

VW napreduje s ambicioznim planom štednje kada je reč o istoimenoj marki, kako bi povećao marže i sustigao rivale poput Stellantisa. Taj napor je još urgentniji zbog usporavanja rasta prodaje električnih automobila i konkurencije u vidu jeftinijih kineskih modela, drugih evropskih proizvođača i Tesle.

VW je saopštio u petak da će da će skresati 10 milijardi evra sa svog tekućeg petogodišnjeg plana potrošnje, svodeći ga na 170 milijardi evra, usput navodeći smanjenje vršne potrošnje i kod konvencionalno pogonjenih i kod čisto električnih modela.

Prihod u četvrtom kvartalu dostigao je 87 milijardi evra, uz maržu u okviru dobiti iz poslovanja od 7 odsto, saopštila je nemačka kompanija. Korigovana dobit iz poslovanja ostala je otprilike na nivou od 22,6 milijardi evra, uzimajući u obzir negativne efekte ograničavanja rizika u prometu robe u iznosu od 3,2 milijarde evra.

VW je saopštio da očekuje maržu iz poslovanja od 7 do 7,5 odsto u 2024.

Kompanija je saopštila da povećava isplatu običnim i preferencijalnim  akcionarima za 0,30 evra po akciji, pri čemu je koeficijent isplate od 28 odsto premašio prethodni cilj kompanije od 30 odsto.

Proizvođači automobila se hrane zaostalom potražnjom, nakon dugotrajnih problema u lancu snabdevanja širom industrije, koji su pomogli da se prevaziđu rastući ekonomoski izazovi. Očekuje se da će visoki životni troškovi i zaduživanje ove godine uticati na potrošnju, dok se Kina bori s padom imovine i slabim poslovnim poverenjem.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime