Naslovna INFO Toyota Highlander 2023. – osvežen izgled i pametna tehnologija

Toyota Highlander 2023. – osvežen izgled i pametna tehnologija

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Toyota predstavlja poboljšanja za SUV Highlander sa sedam sedišta, za 2023. godinu.

Tu je nova opcija u vidu metalik boje Cypress Green, uz vrhunske sjajne, crne aluminijumske naplatke od 20 inča, kao i opcione presvlake sedišta od bež i oker kože. Uvođenje multimedijalnih sistema Toyota Smart Connect i Smart Connect+, i prilagodljivog digitalnog ekrana s instrumentima. Novi 2,4-litarski motor s turbo punjenjem za tržišta istočne Evrope.

Model Highlander, Toyotin najveći hibridni električni SUV, za modelnu godinu 2023. dobija unapređenja koja mu donose svež izgled i nove tehnologije za bolje digitalno povezivanje i personalizovano korisničko iskustvo.

Highlander, koji je debitovao u zapadnoj Evropi 2021. godine, pruža prefinjenost i prilagodljivu unutrašnjost sa sedam sedišta, kao i inteligentne performanse pametnog pogona na sve točkove (AWD-i). Novost za modele sa oznakom 2023. jeste opcija u vidu Cypress Green metalik boje, koja ističe prepoznatljiv stil Highlandera i izdavaja ga od ostalih automobila na putu. Novi 20-inčni sjajno crni točkovi od lake legure imaju kontrastne crte, dok izbor presvlaka sedišta od bež i oker kože podiže vrhunski kvalitet izgleda i osećaja u kabini.

Highlander je najnoviji model koji je dobio novi multimedijalni sistem Toyota Smart Connect. On obuhvata ekran visoke rezolucije, osetljiv na dodir, dijagonale od 12,3 inča uz dodatne funkcionalnosti, uključujući internet navigaciju (“u oblaku”), zasnovanu na informacijama u realnom vremenu o svim događajima na putu, kao i glasovnim pomoćnikom u vozilu. Navigaciji u oblaku se može pristupiti bez uparivanja pametnog telefona i bez dodatnih troškova prenosa podataka jer se novi Highlander prodaje s uključenim četvorogodišnjim paketom za prenos podataka, koji takođe pokriva i jednostavno, bežično ažuriranje sistema. Modeli s višim paketom opreme opremljeni su i sistemom Toyota Smart Connect+, koji dodatno podržava ugrađeni navigacioni sistem i omogućava planiranje rute kada i gde internet veza nije dostupna. Takođe, pruža prikaz grada u 3D tehnologiji, prepoznavanje saobraćajnih znakova i obaveštenja o lokacijama stacionarnih kamera za kontrolu brzine.

Novi sistemi omogućavaju korisne daljinske komande, uključujući zaključavanje i otključavanje vrata i aktiviranje trepćućih svetala kako bi se lakše locirao automobil na zakrčenom parkingu. Pored toga, oni omogućavaju i bežičnu vezu s pametnim telefonom preko aplikacije Apple CarPlay, i kablovsku vezu za korišćenje sistema Android Auto. Sve verzije Highlandera imaće sada ležište za bežično punjenje, premešteno u prednju konzolu radi lakšeg korišćenja.

Ekran s instrumentima ispred vozača, dijagonale 12,3 inča, potpuno je redizajniran uvođenjem novih digitalnih pokazivača, s prikazom informacija koje se lako očitavaju i omogućavaju intuitivno korišćenje. Ekran stvara ulegnuti efekat trodimenzionalne grupe merača, s grafikom koja se može prilagoditi željama vozača, s vizuelnim izgledom četiri teme dizajna: Casual, Smart, Tough i Sport.

U zapadnoj Evropi, Highlander 2023 zadržava svoj hibridni električni pogon, snage 248 ks koji, s emisijom CO2 od 149 g/km (WLTP kombinovani ciklus) ima najbolji odnos mase i emisije u svom segmentu. Za tržišta istočne Evrope biće ponuđen novi 2,4-litarski turbo benzinski motor s turbo punjenjem, koji zamenjuje prethodni 3,5-litarski V6 agregat donoseći prednosti u potrošnji goriva i smanjenju emisije CO2. Nova pogonska jedinica proizvodi maksimalnih 269 KS i podešena je za visok odziv prilikom ubrzanja i raspoloživost obrtnog momenta, što vožnju čini opuštenijom, uz manje potrebe za prebacivanjem u niži stepen prenosa kako bi se dostigle snažnije performanse.

Novi Highlander je već sada dostupan za porudžbine, a prve isporuke će započeti u četvrtom kvartalu 2022. godine.

Izvor: Toyota

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime